Στα δύσκολα βγήκαν τα… πολυβόλα

Written by  Δεκ 01, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν κακός για τρία δεκάλεπτα απέναντι στην φιλότιμη Ουνικάχα Μάλαγα, όμως, στην τελευταία περίοδο με… σημαιοφόρο τον Νίκο Παππά και με… ομοβροντία από τα 6,75 μ. πήρε μία ακόμα νίκη με 82-71 και έφτασε το 7-3, εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη τετράδα μετά από την ολοκλήρωση του ενός τρίτου της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν την ίδια ενέργεια και πάθος που είχαν σε άλλα παιχνίδια, όμως, απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι το ΟΑΚΑ είναι το απόρθητο κάστρο τους και πως κανένας δεν πρόκειται να περάσει εύκολα από αυτό.

Στα δύσκολα σημεία βγήκαν και πάλι μπροστά οι μεγάλες προσωπικότητες και οι… φονικοί σουτέρ που διαθέτουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας σημειώνοντας 7 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο (συνολικά 13/31 τρίποντα) και έκοψαν τα πόδια των φιλοξενούμενων που μέχρι το 32’ ήλπιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη. Αντ’ αυτού, έμειναν στο 3-7 και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μένοντας με την πίκρα ότι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για ένα σπουδαίο «διπλό».

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε περίπου 2’ για να βρει επαφή με το καλάθι, με τη Μάλαγα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας, όμως, με τον Τζέημς Γκιστ να κυριαρχεί κάτω από τις δυο ρακέτες και με τον Νικ Καλάθη να μοιράζει εντυπωσιακές ασίστ, πήρε διαφορά 6 πόντων (15-9) με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με τους «πράσινους» να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 16-15.

Καλύτερη ήταν η εκκίνηση στη δεύτερη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί 5-0 και να παίρνει και πάλι διαφορά 6 πόντων (21-15), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους «πράσινους» να είναι επιπόλαιοι στην επίθεση και ασθενείς στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Μάλαγα να μειώσει και να περάσει μπροστά με 28-31 και έμεινε στο προβάδισμα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (32-35).

Με μεγάλα τρίποντα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Μάλαγα έχτισε μια διαφορά 7 πόντων (34-41), αλλά οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν πανικοβλήθηκαν και με τον Καλάθη στη γνωστή δαιμονιώδη φόρμα του, να σκοράρει και να μοιράζει ασίστ, απάντησαν με σερί 10-0 για να ανακτήσουν το προβάδισμα (44-41).

Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και τις μονομαχίες σώμα με σώμα, με την Μάλαγα να κερδίζει αρκετές μάχες και το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δυο ομάδες ισόπαλες με 54-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε στην εξίσωση και η εξέδρα, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, γεγονός που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, κάτι που ο Παναθηναϊκός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο και με τον Παππά να σημειώνει 7 συνεχόμενους πόντους, πήρε διαφορά 10 πόντων (68-58) και έγινε το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού.

 Τα χέρια είχαν πια λυθεί και κάθε φορά που η Μάλαγα επεχείρησε να επιστρέψει στην αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός απαντούσε από τα 6,75 μ. κι έτσι το τελικό 82-71  ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζέημς Γκιστ που έκανε double-double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Νικ Καλάθη να κάνει μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και ένα ακόμα double-double με 16 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ακολούθησαν σε απόδοση ο Κέισι Ρίβερς με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα και ο Νίκος Παππάς που σημείωσε τους 10 από τους 11 συνολικά πόντους του στην τελευταία περίοδο.

Από τη Μάλαγα, ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 16 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Κάρλος Σουάρεθ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-35, 54-54, 82-71

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.