Ο MVP Ντε Κολό, τα ρεκόρ και οι πρώτοι των στατιστικών (vids)

Written by  Νοε 04, 2017

Έναν ακόμα τίτλο MVP κατέκτησε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ πρόσθεσε μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, ένα κλέψιμο, 8 κερδισμένα φάουλ και άψογη οργάνωση του παιχνιδιού της ρωσικής ομάδας, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κατακτώντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Αυτός ήταν ο 11ος τίτλος MVP που κατέκτησε ο Ντε Κολό στην καριέρα του, δημιουργώντας ρεκόρ στη νιστορία της διοργάνωσης, καθώς ξεπέρασε τον Μιρσάντ Τουρκσάν που έμεινε στους 10.

 

 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο συμπαίκτης του, Γουίλ Κλίμπουρν με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς αξιολόγησης.

Ρεκόρ καριέρας με 28 βαθμούς έκανε ο γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας, Βασίλιε Μίσιτς, που είχε 20 πόντους, 7 ασίστ, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 5 κερδισμένα φάουλ.

Στα ατομικά ρεκόρ της αγωνιστικής, ο Άλεξ Τάιους με τα 15 που μάζεψε ανέβηκε στην πρώτη θέση των ριμπάουντερ της σεζόν, ενώ και ο Νικ Καλάθης έπραξε το ίδιο με τις 14 ασίστ που μοίρασε.

Η δεκάδα των κορυφαίων φάσεων της αγωνιστικής ήταν γεμάτη από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια, καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται η… πτήση του Τζέημς Γκιστ από την εκπληκτική ασίστ του Νικ Καλάθη, το εκπληκτικό κόψιμο του Ροντρίκ Μπομπουά πάνω στον Ζακ Όγκουστ, με τον ίδιο παίκτη και το νικητήριο καλάθι του να βρίσκονται στην κορυφή, ενώ ψηλά βρέθηκε και ο εντυπωσιακός αιφνιδιασμός της Μπαρτσελόνα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το πανέμορφο κάρφωμα του Αντριέν Μερμάν έπειτα από πάσα του Φιλ Πρέσεϊ.

 

 

 Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών, μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

108

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

96

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

89

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

84

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

83

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

41

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

40

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

37

Ματίας Λεσόρτ (Ερυθρός Αστέρας)

35

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός Superfoods)

35

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

36

Τομά Ερτέλ (Μπαρτσελόνα)

35

Κώστας Σλούκας (Φενερμπαχτσέ)

32

Στέφαν Μάρκοβιτς (Χίμκι)

28

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

27

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας)

10

Ρίκι Χίκμαν (Μπάμπεργκ)

9

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

9

Γιάνις Τίμα (Μπασκόνια)

8

Τζέημς Φελντείν (Ερυθρός Αστέρας)

8

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεάλ Μαδρίτης)

       8

Αρτσιόμ Παρακχούτσκι (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

7

Κρις Σίνγκλετον (Παναθηναϊκός Superfoods)

7

Αρτούρας Γκουντάιτις (Αρμάνι Μιλάνο)

6

Τζέησον Τόμπσον (Φενερμπαχτσέ)

6

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

147

Γουίλ Κλίμπουρν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

111

Έρικ Γκριν (Βαλένθια)

100

Τέιλορ Ρότσεστι (Ερυθρός Αστέρας)

99

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

97

 

   Πηγή και Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.