Ιδανικοί… «πράσινοι» αυτόχειρες

Written by  Νοε 02, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αποδεικνύεται ως ο ιδανικός… αυτόχειρας, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, την οποία κρατούσε γερά στα χέρια του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως, ο Ροντρίκ Μπομπουά τιμώρησε την απερισκεψία στις τελευταίες φάσεις και έτσι το «τριφύλλι» έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο του φετινό «διπλό».

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν σαφώς καλύτεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκτός έδρας εμφανίσεις τους, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο των ριμπάουντ, αλλά και έναν… διαστημικό Καλάθη, ο οποίος σκόραρε και μοίραζε αφειδώς ασίστ (τελείωσε με 14 που αποτελούν ατομικό ρεκόρ!), όμως, απέναντί τους βρήκαν ένα πληγωμένο… θηρίο που μέχρι τώρα μετρούσε μόνο ήττες και έψαχνε την ευκαιρία του για επανεκκίνηση.

Η ελληνική ομάδα αν και βρέθηκε αρκετές φορές να κυνηγάει το σκορ, βρήκε τρόπο να αντιδράσει, να πάρει εκείνη το προβάδισμα και να έχει αγκαλιάσει τη νίκη στο τέλος, όταν και προηγήθηκε με 80-84 στο τελευταίο λεπτό. Η επιπολαιότητα των τελευταίων φάσεων σε άμυνα και επίθεση και η γνωστή… ασθένεια των εκτός έδρας αγώνων χτύπησαν και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να χάνει τη νίκη κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του και να υποχωρεί στο 2-3 και πλέον θα κυνηγήσει το πρώτο του «διπλό» την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άψογα επιθετικά και με 5/5 σουτ στο ξεκίνημα, πήρε ένα μικρό προβάδισμα (4-9 και 7-11), στη συνέχεια, όμως, εγκλωβίστηκε στην άμυνα των γηπεδούχων που έκλεισαν όλους τους διαδρόμους κυρίως για τον Καλάθη, απάντησαν με σερί 15-0 για το 22-11 και το εξαιρετικό επιθετικά πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την Μπασκόνια να προηγείται με 27-24 έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια (5/7 τρίποντα).

Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με τρίποντο του Σίνγκλετον (27-27), αλλά η αμυντική τους λειτουργία δεν ήταν καλή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Μπασκόνια για να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να απαντήσει με σερί 7-0 για το 34-27.

Με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ανηλεώς από την περιφέρεια, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά το +10 (42-32), όμως, ο εντυπωσιακός Σίνγκλετον που ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα και ο Ρίβερς, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο για να μειώσει ο Παναθηναϊκός (46-43) και το ημίχρονο έληξε με τη διαφορά στο καλάθι (47-45)

Με την ψυχολογία πλέον με το μέρος του, ο Παναθηναϊκός απάντησε στο καλό ξεκίνημα της Μπασκόνια με σερί 10-0 για να πάρει προβάδισμα με 54-58, έφτασε το +6 (61-67) και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 63-67.

Με την άμυνά του να… τσακίζει, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χτίσει μια διαφορά (65-72) και να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, όμως, η Μπασκόνια κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, να ισοφαρίσει σε 74-74 και τα τελευταία λεπτά να γίνουν δραματικά.

Ο Παππάς το πήρε πάνω του και με συνεχόμενους δικούς του πόντους, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, που φάνηκε να κρατάει τη νίκη γερά, όμως, ο Γκρέιντζερ με μεγάλο τρίποντο στα 28’’ πριν το τέλος έκανε το 83-84 και εκτόξευσε την αγωνία.

Ο Παππάς προσπάθησε να γίνει ξανά ήρωας στο τέλος του αγώνα, όμως, κόπηκε και στον αιφνιδιασμό ο Ροντρίκ Μπομπουά πέτυχε το 85-84 με 1,5’’ να απομένουν για τη λήξη.

Ο Κέισι Ρίβερς έμεινε με τη μπάλα στα χέρια χωρίς να προλάβει καν να εκδηλώσει το σουτ της απελπισίας, η Μπασκόνια πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο του «διπλό», συνεχίζοντας ένα αρνητικό σερί εκτός έδρας.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε 22 πόντους, αλλά ήταν ο μοιραίος της ομάδας του, ο Τζέημς Γκιστ ήταν εξαιρετικός με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά έκανε νωρίς στην τελευταία περίοδο το 5ο του φάουλ και άφησε «γυμνή» τη ρακέτα του «τριφυλλιού», ο Κρις Σίνγκλετον είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κέισι Ρίβερς είχε 12 πόντους με 9 ριμπάουντ, όμως, αυτός στον οποίο πρέπει να γίνει ειδική μνεία ήταν ο εκπληκτικός Νικ Καλάθης που έκανε ένα φανταστικό double-double με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 14 ασίστ, που όμως πήγε χαμένο από μία ακόμα κακή βραδιά των «πράσινων».

Ο Τζέησον Γκρέιντζερ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 20 πόντους (6/7 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ενώ ο Ροντρίκ Μπομπουά, εκτός από το νικητήριο καλάθι είχε συνολικά 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84

 

Φωτό: euroleague.net

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.