Η Φενερμπαχτσέ έκλεισε ραντεβού… με τον Ολυμπιακό

Written by  Μάι 20, 2017

Η Φενερμπαχτσέ ήταν καταιγιστική στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του Final Four και επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 84-75 για να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου απέναντι στον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής θα διεκδικήσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορίας της.

Μπροστά στο ένθερμο κοινό της που σήκωσε το γήπεδο στο πόδι, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην αντίστοιχη του Πάμπλο Λάσο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά θα φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η Φενερμπαχτσέ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έπιασε την Ρεάλ από το… λαιμό και προηγήθηκε νωρίς με 26-13, ενώ κράτησε την ισπανική ομάδα με την άμυνά της (χαρακτηριστικό ότι η «Βασίλισσα» έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από 4’ στο δεύτερο δεκάλεπτο) σε πολύ χαμηλά επίπεδα για τα στάνταρ της.

Με τη διαφορά να έχει φτάσει ακόμα και τους 16 πόντους (68-52), οι ηρωικές προσπάθειες του Τζέισι Κάρολ με τα φαρμακερά του τρίποντα και ο οίστρος του ασταμάτητου Σέρχιο Γιουλ, δεν ήταν αρκετές για να ανατρέψουν την κατάσταση, με τους παίκτες της τουρκικής ομάδας να πανηγυρίζουν την νίκη και την πρόκριση στον τελικό και τους φιλάθλους τους να σηκώνουν το «Σινάν Ερντέμ» στο πόδι.

Ο Έκπε Γιούντο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Φενερμπαχτσέ, φτάνοντας κοντά σε ένα εκπληκτικό triple-double με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να έχει 14 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Γιαν Βέσελι είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Νίκολα Κάλινιτς είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την Ρεάλ Μαδρίτης, όλα τα… λεφτά ήταν ο Σέρχιο Γιουλ που σημείωσε 28 πόντους με 8 ασίστ και ο Τζέισι Κάρολ που έκανε ένα ξέσπασμα για να βοηθήσει την ομάδα του να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, όμως, οι 21 πόντοι του (5/7 τρίποντα) δεν ήταν αρκετοί.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-34, 63-50, 84-75

 

 

 

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.