MVP της 30ης αγωνιστικής ο Γουίλιαμς, οι κορυφαίοι της regular season

Written by  Απρ 08, 2017

Ο Λατάβιους Γουίλιαμς αναδείχθηκε πολυτιμότερης παίκτης της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα, χάρη στην μεγάλη εμφάνισή του απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής και οι κορυφαίοι των στατιστικών στην κανονική περίοδο.

Ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ, μία ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο, συγκεντρώνοντας συνολικά 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και μαζί τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Σπουδαίες επιδόσεις επίσης από τον Νάντο Ντε Κολό με 23 πόντους, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα απέναντι στον Ολυμπιακό και 31 βαθμούς, ο Τζέισι Κάρολ με 29 πόντους με 7/8 τρίποντα, 2 ασίστ και 29 βαθμούς αξιολόγησης και ο Έκπε Γιούντο με τον Κρις Σίνγκλετον που συγκέντρωσαν από 27 βαθμούς με 9 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα και 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα και 2 κοψίματα απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

Με θύμα τον Κεμ Μπιρτς οι καλύτερες φάσεις της αγωνιστικής, με τον Καναδό του Ολυμπιακού να δέχεται ένα εκπληκτικό κόψιμο από τον Νικίτα Κουρμπάνοφ στην αναμέτρηση των Πρωταθλητών Ελλάδας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και τον Νικ Καλάθη για το μπλοκ που δέχθηκε πριν ο Γκαλ Μεκέλ δώσει στον Βίκτορ Ραντ για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Κορυφαία φάση της βραδιάς, ο συνδυασμός των παικτών της Φενερμπαχτσέ που κατέληξε σε κάρφωμα του Γιαν Βέσελι στο καλάθι της Μπαρτσελόνα.

 

 

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα.

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνικς Καζάν)

609

Μπραντ Γουαναμέικερ (Νταρουσάφακα)

485

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

463

Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

434

Γουίλ Κλύμπουρν (Νταρουσάφακα)

397

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Νικολό Μέλλι (Μπάμπεργκ)

222

Γιοχάνες Βόιτμαν (Μπασκονία)

214

Τάιλερ Χάνεϊκατ (Αναντολού Εφές)

213

Όγκνιεν Κούζμιτς (Ερυθρός Αστέρας)

209

Έκπε Γιούντο (Φενερμπαχτσέ)

199

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Τομά Ερτέλ (Αναντολού Εφές)

174

Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

173

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

171

Σέιν Λάρκιν (Μπασκόνια)

171

Σινάν Γκιουλέρ (Γαλατασαράι)

168

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Τσαρλς Τζένκινς (Ερυθρός Αστέρας)

62

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

47

Μπραντ Γουαναμέικερ (Νταρουσάφακα)

47

Μπράνκο Λάζιτς (Ερυθρός Αστέρας)

42

Σκότι Γουίλμπεκιν (Νταρουσάφακα)

41

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Έκπε Γιούντο (Φενερμπαχτσέ)

55

Άλεξ Τάιους (Γαλατασαράι)

46

Αρτσιόμ Παρακχούτσκι (Ούνικς Καζάν)

37

Τίμπορ Πλάις (Γαλατασαράι)

34

Μπράιαντ Ντάνστον (Αναντολού Εφές)

33

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Κιθ Λάνγκφορντ (Ούνικς Καζάν)

611

Μπραντ Γουαναμέικερ (Νταρουσάφακα)

524

Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

523

Έκπε Γιούντο (Φενερμπαχτσέ)

511

Νικολό Μέλλι (Μπάμπεργκ)

507

 

 

  Πηγή και Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.