Άνω κάτω οι όμιλοι στην Ευρωλίγκα

Written by  Νοε 22, 2013

Η μέρα των μεγάλων ανατροπών ήταν το πρώτο πιάτο της έκτης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ιδιαίτερα στους ομίλους όπου μετέχουν οι ελληνικές ομάδες, καθώς με τα αποτελέσματα που ήρθαν υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις που ενδεχομένως με συνδυασμό αποτελεσμάτων να ωφελήσουν, τους εκπροσώπους της χώρας μας.

 

Στον τρίτο όμιλο, όπου μετέχει ο Ολυμπιακός, η Γαλατασαράι δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Σιένα, η οποία προερχόταν από την πρώτη της νίκη στον όμιλο την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και, εάν τα κατάφερνε, θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Το τελικό 54-52 φέρνει την τουρκική ομάδα στο 4-2 και την δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό με νίκη απόψε απέναντι στη Μάλαγα, να «καθαρίσει» από τώρα την πρώτη θέση.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Γερμανία, όπου η Ζιέλονα Γκόρα επιβεβαίωσε πως η εμφάνισή της την περασμένη εβδομάδα που από ατυχία δεν έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Οι Πρωταθλητές Πολωνίας επικράτησαν εκτός έδρας της Μπάγερν Μονάχου με 71-78 και ανέβασαν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση, ενώ, ταυτόχρονα, ανακάτεψαν πολύ την κατάσταση στον όμιλο, αφού πλέον όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στον τέταρτο όμιλο, όπου μετέχει ο Παναθηναϊκός, αφού όχι μόνο οι «πράσινοι» πήραν βαθιά ανάσα αναφορικά με την πρόκριση στο top 16, αλλά με την εκτός έδρας νίκη της Λαμποράλ Κούτσα επί της πρωτοπόρου Μακάμπι, έχουν πλέον ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος την ερχόμενη αγωνιστική θα βρεθούν στη Βιτόρια σε μια αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει πολλά για τα πιθανά πλασαρίσματα στο τέλος της πρώτης φάσης.

Την ίδια μέρα υπήρξε δράση και στον πρώτο όμιλο, όπου η ΤΣΣΚΑ συνάντησε δυσκολίες απέναντι στη Ναντέρ μόνο στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας τελικά να επικρατήσει με 72-60, ενώ η Μπαρτσελόνα πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Παρτιζάν, την οποία νίκησε με 64-82 και πλέον, αμφότερες οι νικήτριες ετοιμάζονται για τα ντέρμπι που ακολουθούν τις τρεις επόμενες εβδομάδες απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναμένεται να έχει σήμερα ένα εύκολο απόγευμα, καθώς υποδέχεται την Μπουντιβέλνικ. Σήμερα διεξάγονται όλες οι αναμετρήσεις για τον δεύτερο όμιλο, όπου η εντυπωσιακή μέχρι σήμερα Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας, η Στρασμπούργκ την Μπάμπεργκ, φιλοδοξώντας να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, ενώ η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει την Αναντολού Εφές.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιλαμβάνει, τέλος, εκτός από την εκτός έδρας αναμέτρηση του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού με την Μάλαγα για τον τρίτο όμιλο, την αναμέτρηση της πρωτοπόρου του τέταρτου ομίλου όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, Λοκομοτίβ Κουμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.