Ως Δρ. Τζέκιλ… οδεύει για πλεονέκτημα και Final Four

Written by  Μαρ 24, 2017

Ένας διπρόσωπος Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε από τον διαφαινόμενο θρίαμβο του πρώτου μέρους στην αγωνία του τελευταίου δεκάλεπτου, ωστόσο, πήρε την πολύ μεγάλη εκτός έδρας επί της Μπασκόνια με 63-72 και έπιασε την Φενερμπαχτσέ στην ισοβαθμία για την 4η θέση που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας, εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον στις τελευταίες δυο αγωνιστικές.

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα εκπληκτικό παιχνίδι για 30’, παίζοντας ασφυκτική άμυνα έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού την πλούσια σε ταλέντο ισπανική ομάδα, ενώ στην επίθεση έβρισκε μεγάλα καλάθια όποτε χρειαζόταν φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και το +22 (25-47)  και έδειξε ότι θα πάρει μια εύκολη νίκη σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρωλίγκας.

Όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα (συνολικά 19), έφτασε στο σημείο να διακινδυνεύσει ακόμα και τη νίκη με την Μπασκόνια να μειώνει στους 6 (61-67) και να πετά μαζεμένες ευκαιρίες για να μειώσει ακόμα περισσότερο, αλλά η ψυχραιμία στο τελευταίο δίλεπτο και η προσωπικότητα του Κρις Σίνγκλετον που κέρδισε μεγάλες μάχες, έδωσε τη νίκη στην ελληνική ομάδα και μαζί το δικαίωμα να ονειρεύεται πως στο φινάλε της κανονικής περιόδου θα είναι εκείνη που θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ιδανικότερο ξεκίνημα για την ομάδα του που με την άμυνα πολύ καλά διαβασμένη και τον Νικ Καλάθη να οργανώνει ψύχραιμα και μυαλωμένα, έφτασε στο 4-18 του 7’, έχοντας αιφνιδιάσει απόλυτα τους γηπεδούχους.

Με τον Σίτο Αλόνσο να αλλάζει συνεχώς παίκτες και σχήματα ψάχνοντας να βρει λύσεις και τους «πράσινους» να μην χάνουν το πλάνο τους, το ονειρεμένο πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται με 6-24 και να έχει δείξει τις προθέσεις της για τη συνέχεια.

Η Μπασκόνια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μ μικρό σερί μείωσε σε 18-29 στο 15’, όμως, ο αποφασισμένος Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε να μειώσει περισσότερο και έκλεισε το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο 21-37 και ελέγχοντας απόλυτα την αναμέτρηση.

Η ελληνική ομάδα βρισκόταν σε απίστευτο βράδυ με την άμυνά του να είναι απροσπέλαστη και στην επίθεση να χτυπάει με κάθε τρόπο ανελέητα, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα περισσότερο (25-47 στο 25’) και κάπου εκεί έδειξε σημάδια χαλάρωσης που, δεν κόστισαν, αφού το τρίποντο του Κένι Γκέιμπριελ στη λήξη της περιόδου έκοψε τα φτερά των γηπεδούχων που εμφάνισαν σημάδια ελπίδας έχοντας προηγουμένως μειώσει σε 37-51.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα κυλούσαν ομαλά, ο Παναθηναϊκός έχασε πλήρως τη συγκέντρωσή του και η Μπασκόνια το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει έπειτα από ώρα σε μονοψήφια διαφορά (48-56 στο 35’) και να ξαναδώσει ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να τα έχει χαμένα, οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμα και στους 6 πόντους (61-67 στο 38’), έχασαν ευκαιρίες για να μειώσουν ακόμα περισσότερο, αλλά στο τέλος οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν μια πολύ μεγάλη νίκη με 63-72 που τον φέρνει στην 5η θέση και στην ισοβαθμία με τη Φενερμπαχτσέ και πλέον μπορεί να ελπίζει ακόμα και στο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν μακράν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κοψίματα, ο Τζέημς Γκιστ με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ κέρδισε σημαντικές μάχες ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, στα κρίσιμα σημεία βγήκε μπροστά ο Μάικ Τζέημς που τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, ενώ πληθωρική ήταν η παρουσία του Νικ Καλάθη με 8 ριμπάουντ, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Για την Μπασκόνια που στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι, ο Άνταμ Χάνγκα είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιοχάνες Φόιτμαν είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τσέιζ Μπάτινγκερ σημείωσε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 7, Φόιτμαν 12, Χάνγκα 13, Σεντεκέρσκις, Μπομπουά, Μπλάζιτς, Ντιοπ 7, Τιγί 2, Λαπροβίττολα 5, Σενγκέλια 6, Μπάτιγνκερ 11, Λουθ

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 18, Νίκολς 2, Ρίβερς, Τζέημς 11, Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντείν 8, Γκιστ 11, Γκέιμπριελ 6, Μπουρούσης 4, Καλάθης 8

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.