Άναψε… φωτιές η Εφές, όσο ζει, ελπίζει η Ζαλγκίρις

Written by  Μαρ 23, 2017

Φωτιά… στη βαθμολογία έβαλε η Αναντολού Εφές που επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 80-77 και αφενός αύξησε τις πιθανότητές της να αναρριχηθεί περισσότερο στη βαθμολογία, αφετέρου έβαλε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε μεγάλες περιπέτειες σε ό,τι αφορά στο πλεονέκτημα έδρας.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα της Φενερμπαχτσέ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και πλέον, η θέση της στην πρώτη τετράδα απειλείται, με τις δυο τελευταίες αγωνιστικές να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς όχι μόνο εδραιώνεται στα play off, αλλά και έχει ευκαιρία στα δυο τελευταία παιχνίδια που απομένουν να διεκδικήσει και ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα.

Η Αναντολού Εφές ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη τις πολλές απουσίες της αντιπάλου της (σ.σ. η Φενερμπαχτσέ αγωνίστηκε χωρίς τους Σλούκα και Ντατόμε) και, αν δεν είχε διάθεση να… παίξει με τη φωτιά στο τέλος, θα έφτανε πολύ πιο εύκολα στη νίκη από ό,τι λέει το τελικό σκορ.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Ντέρικ Μπράουν με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ξεχώρισαν για τους νικητές, ενώ για την παραπαίουσα Φενερμπαχτσέ ο Μπόμπι Ντίξον είχε 19 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 16 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Έκπε Γιούντο είχε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 44-35, 65-54, 80-77

Η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 77-93 και απάλυνε λίγο τις… πληγές της από την ήττα-μισό αποκλεισμό που υπέστη από την Αναντολού Εφές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ενώ διατήρησε ζωντανές τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες της.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι τις αρετές της και απέδειξε πως το μέλλον της ανήκει, την ίδια ώρα που η «ομάδα του λαού» απογοήτευσε το κοινό της για μια ακόμα φορά.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 20 πόντους, ο Κέβιν Πάνγκος είχε 15 πόντους με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα και ο Παούλιους Γιανκούνας είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την Μακάμπι, ο Βίκτορ Ραντ με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ντέβιν Σμιθ με 10 πόντους και 5 ασίστ προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 33-44, 58-71, 77-93

Η Μπάμπεργκ επικράτησε εκτός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο με 76-84 και πήρε το ντέρμπι γοήτρου ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν είχαν να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο.

Η απουσία βαθμολογικού ενδιαφέροντος έδωσε τη δυνατότητα στις δυο ομάδες να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ με τη γερμανική ομάδα να παίρνει από νωρίς διψήφια διαφορά και να μην απειληθεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Ο Φαμπιέν Κοσέρ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ από τους γηπεδούχους, ο Ρίκι Χίκμαν είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έφτασε κοντά στο double-double με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάεπτα: 14-29, 36-50, 52-64, 76-84

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.