Με «πεταχτάρι» ανοίγει το δρόμο για την… Πόλη του

Written by  Μαρ 22, 2017

Ο Γιώργος Πρίντεζης έπαθε… «Κωνσταντινούπολη» και με ένα buzzet-beater «πεταχτάρι» ίδιο ακριβώς με εκείνο το καλάθι που το 2012 είχε χαρίσει την Ευρωλίγκα στην ομάδα του, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 64-66 στην παράταση στην «καυτή» “Kombank Arena” και τον στέλνει στα play off με πλεονέκτημα έδρας, επισφραγίζοντας μια μεγάλη πορεία στη φετινή διοργάνωση.

Σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έλεγξαν το πρώτο μέρος, όμως, στο δεύτερο εμφάνισαν και πάλι το κακό τους πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσουν μια διαφορά 13 πόντων, να βρεθούν πίσω με 8 και να απειληθούν με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους που θα περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα.

Στο σημείο εκείνο, ο Δημήτρης Αγραβάνης βγήκε μπροστά και με το καλύτερο παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα μέχρι σήμερα, ηγήθηκε της ανατροπής, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, παίζοντας στο μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου δεκάλεπτου, αλλά και του επιπλέον χρόνου με αμιγώς ελληνική πεντάδα και τον Πρίντεζη για ώρα στη θέση «5», βρήκε τις απαντήσεις και τους… ήρωες μέσα από τους παίκτες του, που έφτασαν τελικά στη νίκη χάρη στο εκπληκτικό καλάθι του… «Αγίου Γεωργίου» του, που νωρίτερα είχε ισοφαρίσει με τρίποντο 58'' πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση!

Με τη νίκη αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν στο 19-8 και περιμένουν την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ την Παρασκευή για να δουν αν θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.

Ταυτόχρονα, έκαναν και «δώρο» στον Παναθηναϊκό που τον διατηρούν στην 6η θέση της βαθμολογίας, στέλνοντας τον Ερυθρό Αστέρα στην 8η.

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και με «όπλο» την καλή του άμυνα, αλλά και τα μακρινά σουτ που βρήκε νωρίς, μπήκε μπροστά στο σκορ (7-15 στο 7’), ενώ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και πολύ σωστή ανάπτυξη, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 9-17.

Με 5 συνεχόμενους πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη και άμυνα για σεμινάριο, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +13 (11-24), ενώ με ένα κακό επιθετικά δεκάλεπτο και για τις δυο ομάδες, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 17-30.

Κατά την… προσφιλή του άσχημη συνήθεια, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να μειώνει σταδιακά και με τρίποντο του Νέιτ Γουόλτερς από τα 9 μέτρα να φτάσει στο 28-32, βάζοντας για τα καλά στην εξίσωση της αναμέτρησης και την κερκίδα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, αντέδρασαν άμεσα και με σερί 0-7 ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (28-39), όμως, οι εξαιρετικοί σουτέρ του Ερυθρού Αστέρα είχαν ζεσταθεί και με τρία συνεχόμενα τρίποντα, οι γηπεδούχοι όχι μόνο μείωσαν τη διαφορά, αλλά πέρασαν μπροστά στο τέλος της περιόδου με 43-42.

Με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται εντελώς σε άλλο γήπεδο, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ένα σερί 8-0 και έφτασε τη διαφορά στο 50-42, φτάνοντας το συνολικό σερί του στο 15-0 από το 35-42.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης βρήκε μπροστά στο σημείο εκείνο και με 11 δικούς του πόντους έδωσε το σύνθημα για την ομάδα του, που ισοφάρισε σε 53-53 μόλις 2’ πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Τζένκινς με μεγάλο καλάθι έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στα 01:48, ο Παπανικολάου στα 01:32 με 2/2 ισοφάρισε ξανά, ενώ ο Γκούντουριτς με τεράστιο τρίποντο έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με 58-55.

Ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε με τον ίδιο τρόπο στα 58’’ και στη συνέχεια έβγαλε μια μεγάλη άμυνα πάνω στον Γκούντουριτς και ο Βαγγέλης Μάντζαρης αστόχησε στο σουτ που θα χάριζε τη νίκη στον Ολυμπιακό, με το 58-58 να είναι το τελικό σκορ και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Με την κούραση να έχει καταβάλλει τους παίκτες των δυο ομάδων, το παιχνίδι ήταν βέβαιο ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο επιπλέον πεντάλεπτο, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και την αγωνία να κορυφώνεται.

Με το σκορ ήταν ισόπαλο 64-64 η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου με τους διαιτητές να χρειάζονται αρκετή ώρα για να μελετήσουν το instant replay πριν αποφασίσουν να δώσουν τη μπάλα στον Ολυμπιακό με 20.9’’ να απομένουν στη διάθεσή του.

Στο σημείο εκείνο μίλησε η προσωπικότητα του Γιώργου Πρίντεζη που με το γνωστό του «πεταχτάρι», έγραψε το τελικό 64-66 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και μαζί το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτός από το νικητήριο καλάθι είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ και ήταν εκ των «σαλπιγκτών» της ανατροπής, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και σπουδαίες άμυνες, όμως, ιδιαίτερη μνεία και το μεγαλύτερος μέρος της ανατροπής και της νίκης ανήκει στον Δημήτρη Αγραβάνη που μετά τις εμφανίσεις του με την Γαλατασαράι και τα Τρίκαλα, βγήκε μπροστά και φώναξε «παρών» στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Ο νεαρός φόργουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 16 πόντους και 3 ριμπάουντ και δικαίωσε τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Από τους γηπεδούχους, ο Μάρκο Γκούντουριτς είχε 14 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τσαρλς Τζένκινς είχε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, 64-66

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 7, Τόμπσον 1, Ντάνγκουμπιτς 5, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 9, Ρακίσεβιτς, Τζένκινς 13, Γκούντουριτς 14, Κούζμιτς 8, Μπιέλιτσα 4

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 5, Αθηναίου

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.