Αν έχεις Τζέημς… διάβαινε!

Written by  Φεβ 24, 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε με την τύχη του, έφτασε μια ανάσα από μια οδυνηρή ήττα από την Ούνικς Καζάν, όμως, ο Μάικ Τζέημς είχε άλλη… άποψη και με εκπληκτικό τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης, χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα με 83-82 και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της Φενερμπαχτσέ για την είσοδο στην τετράδα.

Οι «πράσινοι» έδειχναν εκτός τόπου σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό, έκαναν αβίαστα λάθη και βρέθηκαν ακόμα και με 10 πόντους πίσω στο σκορ, όμως, στο τέλος, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, τα μεγάλα σουτ που ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή και, κυρίως, η άρνηση του Μάικ Τζέημς να αποδεχθεί την ήττα, του χάρισαν μια πολύ σημαντική νίκη που τον διατηρεί μία ήττα πίσω από τη Φενερμπαχτσέ και μία νίκη περισσότερη από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι άμυνες δεν ήταν το δυνατό σημείο των δυο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς αμφότερες έβρισκαν εύκολα τρόπο να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς και καμία να μη μπορεί να πάρει διαφορά.

Παρά το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές το βαρύ… πυροβολικό της Ούνικς, ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν εκτέλεσε πολλές φορές, είχε περισσότερο οργανωτικό ρόλο (5 ασίστ στο δεκάλεπτο) και με τον Λατάβιους Γουίλιαμς να παίρνει προσπάθειες κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 24-25.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού εξακολουθούσε να έχει προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα στην επίθεση οι παίκτες του ήταν αρκετά επιπόλαιοι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν μια μικρή διαφορά στα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου (28-36 στο 15’).

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν η μόνη αξιόπιστη επιθετική λύση για τον Παναθηναϊκό που δε μπορούσε να βρει τρόπο να πλησιάσει και η Ούνικς, όταν πια πήρε μπροστά και ο Λάνγκφορντ, δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (39-46).

Αν και ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις το δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να πλησιάσει την ρωσική ομάδα που έδειχνε να πατά πολύ καλύτερα και να ξέρει τι ζητάει στο παρκέ.

Το μονοδιάστατο παιχνίδι των «πρασίνων» κράτησε την ελληνική ομάδα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αυτό η Ούνικς το εκμεταλλεύτηκε για να φτάσει στο τέλος της τρίτης περιόδου στο +9 (52-61) που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνο το σημείο.

Η διαφορά έφτασε και το +10 για την Ούνικς (52-62 στο 31’) και στο σημείο εκείνο, όλα άλλαξαν με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει το ρυθμό του αρχικά στην άμυνα, όπου και εγκλώβισε τους παίκτες των φιλοξενούμενων και, στη συνέχεια στην επίθεση όπου με τρίποντα των Μπουρούση, Σίνγκλετον και Ρίβερς, ισοφάρισε σε 65-65 και έβαλε … φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Ο Κίνο Κολόμ, όμως, απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με 8 συνεχόμενους πόντους έφερε την Ούνικς μπροστά ξανά με +6 (67-73) και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης μείωσε σε 73-76 με 1/2 βολές στα 1:49 πριν τη λήξη και στη συνέχεια, ο Άντουσιτς με τρίποντο έκανε το 73-79 και τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Ο Ρίβερς απάντησε αμέσως για το 76-79, ο Κολόμ με 1/2 βολές έκανε το 76-80 στα 01:02 και ο Σίνγκλετον με νέο τρίποντο έκανε το 79-80! Η Ούνικς υπό την πίεση των στιγμών έκανε λάθος και με 28.8’’ να απομένουν ο Παναθηναϊκός κράτησε την τύχη στα χέρια του.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έστειλε τον Κρις Σίνγκλετον στη γραμμή των βολών και ο Αμερικανός ευστόχησε σε 1/2 για να ισοφαρίσει σε 80-80. Ο Ρίβερς έστειλε στη γραμμή των βολών τον Γουίλιαμς με 7.8’’ να απομένουν και ο παίκτης της Ούνικς ευστόχησε και στις δυο για το 80-82.

Ο Μάικ Τζέημς, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με εκπληκτικό τρίποντο στην εκπνοή χάρισε την πολύτιμη, όπως εξελίχθηκε, νίκη με 83-82 και τον διατηρεί σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 14 πόντους με 3/4 τρίποντα και 8 ριμπάουντ, ο Κέισι Ρίβερς είχε 13 πόντους, ο Κένι Γκέιμπριελ και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σημείωσαν από 10 πόντους, ενώ ο ήρωας του «τριφυλλιού», Μάικ Τζέημς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 8 πόντους και 3 ασίστ.

Από την Ούνικς Καζάν, που άγγιξε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που εκτός από το γόητρο θα ανακάτευε πολύ την κατάταξη στη βαθμολογία, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 21 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Κίνο Κολόμ 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λατάβιους Γουίλιαμς 13 πόντους με 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 39-46, 52-61, 83-82

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 13, Τζέημς 8, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντείν 4, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 10, Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 15, Καλάθης 5

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Αντίποφ 11, Κλαρκ 6, Λάνγκφορντ 21, Στολ, Παραχούτσκι 6, Κολόμ 17, Κλιμένκο, Μπάνιτς, Βορόνοφ, Πάνιν, Γουίλιαμς 13, Άντουσιτς 8

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.