Μόνη πρώτη η Ρεάλ, έπιασε θέση στην οκτάδα η Εφές

Written by  Φεβ 03, 2017

Με ηγέτη τον Λούκα Ντόντσιτς που έκανε και πάλι σπουδαία πράγματα, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Μπασκόνια με 71-79 και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, κάνοντας, παράλληλα, ένα δώρο στον Παναθηναϊκό που τον βοήθησε να ανέβει στην 6η θέση.

Το ισπανικό ντέρμπι ήταν αντάξιο της δυναμικότητας των δυο ομάδων, με την «Βασίλισσα» να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου και να καταφέρνει να το διατηρήσει ως το τέλος, φτάνοντας στο 16-5 και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Ο Λούκα Ντόντσιτς χάρισε μια ακόμα μεγάλη παράσταση σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Τζέφρι Τέιλορ είχε 16 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Γκουστάβο Αγιόν είχε 11 πόντους με 4 ασίστ για τη Ρεάλ.

Από την Μπασκόνια που έπεσε πλέον στην 7η θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Ερυθρό Αστέρα, ο Ροντρίκ Μπομπουά είχε 20 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Γιοχάνες Βόιτμαν έκανε double-double με 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 36-39, 52-50, 71-79

Η Αναντολού Εφές έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στη φετινή σεζόν για να περάσει από την «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα και με τη νίκη της με 72-86, όχι μόνο σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί του, αλλά εκμεταλλεύτηκε την «αυτοκτονία» της Νταρουσάφακα για να την πιάσει στην ισοβαθμία και να πάρει τη θέση της στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Η τουρκική ομάδα κατάφερε να επιβάλει από το πρώτο μέρος το ρυθμό της, μοιράζοντας συνολικά 27 ασίστ με τον Τομά Ερτέλ να έχει 15 και να αποτελεί τον εγκέφαλο του εκπληκτικού παιχνιδιού των παικτών του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Το παιχνίδι άλλαξε προς την μεριά της Εφές από τα μισά περίπου του δεύτερου δεκάλεπτου, όταν με ένα εντυπωσιακό σερί 0-15 μετέτρεψε το 34-30 σε 34-45 και πήρε πλήρως τον έλεγχο. 

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου γνώρισαν την πρώτη τους ήττα έπειτα από επτά συνεχόμενες νίκες και μαζί την ευκαιρία να παραμείνουν μόνοι στην 5η θέση και μόλις με μια νίκη διαφορά από την πρώτη τετράδα.

Ο Ντέρικ Μπράουν έκανε double-double με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ εντυπωσιακό double-double έκανε και ο Τομά Ερτέλ με τις 15 ασίστ του και 12 πόντους. Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Ντεσόν Τόμας με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Μπράιαντ Ντάνστον με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Για τον Ερυθρό Αστέρα, ο Μάρκο Σιμόνοβιτς είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τσαρλς Τζένκινς είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-47, 52-61, 72-86

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.