Αντέδρασε, όπως τον ονειρεύονται

Written by  Ιαν 20, 2017

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και ξέσπασε στην Μπασκονία, την οποία συνέτριψε με το εντυπωσιακό 92-62 κάνοντας τους φιλάθλους του να παραληρούν και παρέμεινε μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη θέση, έχοντας αποσπαστεί σημαντικά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πλεονεκτήματος έδρας.

Η τελική έκταση της διαφοράς καταδεικνύει την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες στο παρκέ, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να πιάνουν από το… λαιμό τους φιλοξενούμενους και να κάνουν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που πριν την έναρξη της αναμέτρησης φιλοδοξούσε να τους ξεπεράσει στη βαθμολογία.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε όλους τους παίκτες του να παίζουν και να σκοράρουν όπως ακριβώς θα ήθελε, παίρνοντας πολλά από όσους χρησιμοποίησε και σίγουρα είδε με ικανοποίηση την αγωνιστική ετοιμότητά τους, αλλά και το ότι φάνηκε πως άφησαν πίσω τους τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Η διάθεση για τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο και πίεση στην άμυνα ήταν το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού των δυο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Κιμ Τιγί, όμως, με τον Βασίλη Σπανούλη να μοιράζει ήδη 5 ασίστ, πήρε μια διαφορά 9 πόντων (24-15) πριν το πρώτο δεκάλεπτο τον βρει μπροστά με 24-17.

Παρά τη βιασύνη που έδειχναν σε κάποιες φάσεις οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (33-17 στο 14’), ενώ με την ελληνική ομάδα να κυριαρχεί και την Μπασκονία να «σπάει» τα καλάθια (10/30 δίποντα στο ημίχρονο), έφτασε τους 24 (48-24 στο 18’) και το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ΣΕΦ να παραληρεί για το εμφατικό 50-28.

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας χαλάσει εντελώς το μυαλό των φιλοξενούμενων και με την άμυνά του να δίνει για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι ρεσιτάλ, έστειλε τη διαφορά στο +27 (62-35 στο 26’).

Το «ερυθρόλευκο» πάρτι συνεχίστηκε με τη διαφορά να φτάνει τους 35 (76-41 στο 30’) και κάπου εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέβασαν ταχύτητα, απολαμβάνοντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τους φιλάθλους της ομάδας να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και να ζητούν την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η Μπασκονία έκανε ένα σερί 0-9 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου για να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση (76-52 στο 34’), όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και τελικά έφτασαν στη μεγάλη νίκη με 92-62.

Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος παίκτη που να υστέρησε στο παιχνίδι, καθώς όλοι οι παίκτες κατέθεσαν πάθος, ενέργεια και αυτοθυσία, χαρίζοντας στους φιλάθλους της ομάδας μια χορταστική εμφάνιση.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε 12 πόντους με 7 ασίστ, ο Κώστας Παπανικολάου 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιώργος Πρίντεζης 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Έρικ Γκριν είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης 10 πόντους, ενώ και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έδωσαν ο καθένας από κάτι για να φτάσει ο Ολμπιακός σε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Από την ομάδα του Σίτο Αλόνσο που έκανε το χειρότερο φετινό της παιχνίδι και πλέον με το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, μπαίνει σε περιπέτειες, ο Σέιν Λάρκιν είχε 12 πόντους και ο Άνταμ Χανγκά 11 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-28, 76-43, 92-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 9, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 12, Γουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 10, Λοτζέσκι 8

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 12, Μπαρνιάνι 2, Βόιτμαν 3, Χανγκά 11, Σεντερκέσκις 3, Μπομπουά 9, Μπλάζιτς 2, Ντιοπ, Τιγί 7, Μπάτινγκερ 8, Λουθ 5

 

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.