Κερδίζει και ανεβαίνει η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Μπάμπεργκ και τη Γαλατασαράι

Written by  Δεκ 31, 2016

Μεγάλη νίκη πήρε η Μπαρτσελόνα επί της Νταρουσάφακα και ανεβαίνει στη βαθμολογία πιάνοντας Ερυθρό Αστέρα και Αναντολού Εφές στο 7-8 που οδηγεί στην οκτάδα, εύκολο πέρασμα της Μπάμπεργκ από την Κωνσταντινούπολη.

Συγκλονιστικό ήταν το ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Νταρουσάφακα που βρήκε νικήτρια τη γηπεδούχο ομάδα με 81-77 και της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προσπάθεια να κυνηγήσει τις θέσεις που οδηγούν στα play off.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες και την συνεχή εναλλαγή του σκορ και του προβαδίσματος, με την Μπαρτσελόνα που έγινε η τρίτη ομάδα που ξεπέρασε τους 30.000 πόντους στην Ευρωλίγκα, να φτάνει στο τέλος στη νίκη χάρη στην ψυχραιμία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στις βολές στα κρίσιμα λεπτά.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 16 πόντους με το εντυπωσιακό 8/8 δίποντα και 5 ασίστ, ο Ταϊρίς Ράις είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Τζάστιν Ντόελμαν σημείωσε 11 πόντους για την Μπαρτσελόνα.

Από την Νταρουσάφακα που έχασε έδαφος στην προσπάθειά της να κυνηγήσει μια θέση στην τετράδα, ο Τζέημς Άντερσον είχε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-40, 59-57, 81-77

Με φόρα από την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, η Μπάμπεργκ έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της Γαλατασαράι με 75-90 και ανέβηκε λίγο ακόμα στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 6-9.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επέβαλλε το ρυθμό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύθηκε να κάμψει την αντίσταση της χειρότερης μέχρι στιγμής ομάδας της διοργάνωσης που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 4 νίκες και 11 ήττες.

Ο Ντάνιελ Τάις έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ο Νικολό Μέλλι έφτασε κοντά στο double-double με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Νίκος Ζήσης είχε 11 πόντους σε μια πολύ καλή βραδιά για τη γερμανική ομάδα.

Από την Γαλατασαράι που πλέον περιορίζεται σε ρόλο… ρυθμιστή, ο Όστιν Ντέι είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Άλεξ Τάιους είχε 15 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μπλέικ Σιλμπ 15 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-47, 52-74, 75-90

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.