«Αυτοκτονία» και μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο Καζάν

Written by  Δεκ 30, 2016

Μια μεγάλη ευκαιρία κλώτσησε στο παγωμένο Καζάν ο Παναθηναϊκός Superfoods που ηττήθηκε στο τέλος από την γηπεδούχο Ούνικς και είδε το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών να σταματά, κλείνοντας τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας από την Πέμπτη θέση και με συνολικό απολογισμό 9-6.

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησε η μορφή του Νικ Καλάθη που έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων και οργάνωσε άψογα τους συμπαίκτες του, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους που μόλις είδαν τον… σεσημασμένο σκόρερ Κιθ Λάνγκφορντ να παίρνει μπροστά στο σκοράρισμα, πήραν τα πάνω τους και έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους που τους ανεβάζει στο 6-9 και τους δίνει νέα ώθηση για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και βρέθηκε να προηγείται από νωρίς με 2-8 (3’) και 6-15 στο 6’ καθοδηγούμενος από έναν εντυπωσιακό Νικ Καλάθη που συνεχίζει τις μεγάλες του εμφανίσεις που κρατούν το «τριφύλλι» σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο.

Οι «πράσινοι» έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, όμως, η έξοδος του Έλληνα γκαρντ για να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανακάμψουν και όχι μόνο να μειώσουν σταδιακά τη διαφορά, αλλά να ισοφαρίσουν σε 24-24 στο 14’ και να βάλουν στο παιχνίδι και την εξέδρα.

Η επιστροφή του Καλάθη, ο οποίος έκανε δίδυμο με τον Τζέημς και οργάνωναν άψογα το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας, επανέφεραν την κατάσταση υπέρ του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε με +10 (32-42 στο 19’) και έκλεισε το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (35-44).

Παρ’ όλο που ξεκίνησε πολύ καλά και στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος άρχισε να… ζεσταίνεται και να σημάνει την αντεπίθεση της Ούνικς, βάζοντας πολλά προβλήματα στην ελληνική ομάδα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σταδιακά, έφτασαν στο 63-65 στο τέλος του δεκάλεπτου, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι με 68-67 στο 32’ και το παιχνίδι άρχισε από την αρχή.

Η Ούνικς προηγήθηκε με 77-73 στο 35’, ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 0-5 για το 77-78 στο 37’ και το τελευταίο δίλεπτο ήταν δραματικό.

Οι «πράσινοι» έκαναν μαζεμένα λάθη, η ρωσική ομάδα προηγήθηκε με 81-78, ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλες ευκαιρίες να μειώσει και ο Γουίλιαμς έκανε το 83-78, βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στην ελληνική ομάδα.

Ο Κέισι Ρίβερς, όμως, με τρίποντο στα 30’’ έκανε το 83-81, ο Παναθηναϊκός έβγαλε την άμυνα, αλλά ο Ντεμέτρις Νίκολς σε νεκρό χρόνο αστόχησε στο τρίποντο της νίκης και το αποτέλεσμα αυτό ήταν το τελικό με τους «πράσινους» να μην καταφέρνουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους.

Έτσι, πήγε χαμένη η εκπληκτική εμφάνιση του Νικ Καλάθη που έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα με 23 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Καλή εμφάνιση έκαναν επίσης ο Μάικ Τζέημς με 13 πόντους και 5 ασίστ, ο Γιάννης Μπουρούσης με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Κρις Σίνγκλετον με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, όμως, η ήττα δεν απεφεύχθη.

Για την Ούνικς που πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και πέτυχε τους 18 από τους συνολικά 27 πόντους του, έχοντας επίσης 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Κίνο Κολόμ είχε 16 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Λατάβιους Γουίλιαμς έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 35-44, 63-65, 83-81

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5, Αντίποφ 6, Λάνγκφορντ 27, Στολ, Παραχούτσκι 4, Κολόμ 16, Κλιμένκο, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πάνιν, Γουίλιαμς 19, Τουκμάκοφ

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 12, Νίκολς 6, Ρίβερς 6, Τζέημς 13, Καλάθης Π., Φώτσης, Παππάς, Φελντείν 6, Χαραλαμπόπουλος, Γκέιμπριελ 2, Μπουρούσης 13, Καλάθης Ν. 23

 

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.