Κινδύνευσε μόνο όταν… κρύωσε

Written by  Δεκ 29, 2016

Ο Ολυμπιακός αψήφησε τις απουσίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες και απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν «καυτός» για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο, στο τέλος καρδιοχτύπησε για να φτάσει στην πολύ σημαντική νίκη με 71-62 και να κλείσει τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ (10-5).

Λαβωμένος ο Ολυμπιακός από τις απουσίες του Γιώργου Πρίντεζη και του Δημήτρη Αγραβάνη, είδε τους Παπαπέτρου και Παπανικολάου να μοιράζονται τη θέση «4» και να τα καταφέρνουν πολύ καλά, έβγαλε ενέργεια και πάθος και καθοδηγούμενος από την εξέδρα που παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες γέμισε το ΣΕΦ, πήρε τη νίκη που εκτός από την βαθμολογική, δίνει και την ψυχολογική ώθηση ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν καταπληκτικοί για 30’ επικρατώντας σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, όμως, στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν υπερβολικά, επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη, κάτι που τελικά δε συνέβη κι έτσι το 2016 και ο πρώτος γύρος έκλεισαν με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν σταθερά στις θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα έδρας.

Πριν το παιχνίδι, η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η πρόεδροι των «ερυθρολεύκων» Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, βράβευσαν τους Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς για την συμβολή τους στην ομάδα που κατέκτησε τα back to back Πρωταθλήματα Ευρώπης.

Η θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν ήταν αρκετή για να… ζεστάνει από νωρίς τους παίκτες των δυο ομάδων που δυσκολεύονταν να βρουν διεξόδους στο αντίπαλο καλάθι, με την ελληνική ομάδα να καταφέρνει να κρατά ανέπαφο το καλάθι της για περισσότερα από 3’, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να πάρει μια διαφορά (4-0 στο 4’).

Παρ’ όλα αυτά, η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τεράστια ενέργεια στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που έφτασαν στο δεκάλεπτο να προηγούνται με 18-9, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Κεμ Μπιρτς που πρόλαβε σε 07:36 να έχει ήδη 8 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Το πλάνο του Ολυμπιακού λειτουργούσε άψογα και, παρά τις όποιες προσπάθειες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του Γιαν Βέσελι μέσα στη ρακέτα, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει και εκτοξεύθηκε στο +20 (37-17 στο 17’) χάρη στα συνεχόμενα μακρινά σουτ από Λοτζέσκι, Γκριν και Παπαπέτρου.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +23 (46-23 στο 23’) με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι θα φτάσει πολύ εύκολα στη νίκη και με μια καλή διαφορά.

Η Φενερμπαχτσέ αντέδρασε στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου, όταν εκμεταλλεύτηκε τη χαλάρωση του Ολυμπιακού για να μειώσει στους 11 (60-49 στο 35’), ενώ επέστρεψε για τα καλά στο ματς με τρίποντο του Ντίξον για το 65-61 στο 38’.

Με την ανησυχία να έχει κάνει έκδηλη την εμφάνισή της στο ΣΕΦ, την κατάσταση στα χέρια τους πήραν ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ματ Λοτζέσκι και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στην πολύτιμη νίκη με 71-62 που τον ανεβάζει στο 10-5 και στην ισοβαθμία με την Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη θέση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει πολλούς πρωταγωνιστές στο παιχνίδι του με τον Ματ Λοτζέσκι να είναι ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ κορυφαίος όλων ήταν ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος έκανε ένα σπουδαίο double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 12 πόντους, ο Έρικ Γκριν με 11 πόντους, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ έδειξε ανεβασμένος με 6 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης, έστω κι αν δεν βρέθηκε στο καλύτερο βράδυ του (5 λάθη) είχε 7 πόντους με 7 ασίστ.

Από την Φενερμπαχτσέ, σε ολόκληρο το παιχνίδι ήταν πολύ καλός ο Γιαν Βέσελι που ολοκλήρωσε με double-double και 22 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο που η τουρκική ομάδα επεχείρησε την ανατροπή, ο Κώστας Σλούκας έφτασε τους 10 πόντους με 6 ασίστ και ο Λουίτζι Ντατόμε είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11, Μπιρτς 10, Γιανγκ 6 , Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 12, Σπανούλης 7, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 8, Λοτζέσκι 14, Μαραγκός, Αθηναίου

Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χέρσεκ, Γιούντο 3, Μαχμούτογλου, Άντιτς 5, Σλούκας 10, Αρνά, Νάναλι 2, Ουγκουρλού, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9, Ντατόμε 10

 

Φωτό: euroleague.net

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.