Deja vu με δράστη τον Πρίντεζη

Written by  Νοε 18, 2016

Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα, αλλά με δράστη αυτή τη φορά τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός έφυγε και πάλι νικητής από το «Νίκος Γκάλης» επικρατώντας του Παναθηναϊκού Superfoods με 77-79 και έφτασε τις πέντε νίκες στην Ευρωλίγκα.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην Ευρωπαϊκή μονομαχία των δυο αιωνίων αντιπάλων. Οι "πράσινοι" είχαν την τελευταία επίθεση του αγώνα, για να πάρουν τη νίκη στα τρία δευτερόλεπτα, αλλά ο Αντώνης Φώτσης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε και έτσι ο Ολυμπιακός έσπασε το εντός έδρας αήττητο του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε για μια ακόμα φορά στον μεγάλο του αρχηγό που έκανε εκπληκτικά πράγματα και συνεχίζει την καταπληκτική χρονιά του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις 4 λάθη σε ολόκληρη την αναμέτρηση, γεγονός που αποτυπώνει το πόσο συγκεντρωμένοι ήταν στο παιχνίδι.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» έμειναν στο τέλος από δυνάμεις και δεν έφτασε η καλή εμφάνιση του Αντώνη Φώτση και του Νικ Καλάθη για να αποφύγουν την τέταρτη ήττα τους στο φετινό Μαραθώνιο.

Ο Βασίλης Σπανούλης (7 πόντοι και 5 ασίστ) και ο Κεμ Μπιρτς (8 πόντοι) στο πρώτο δεκάλεπτο συνεργάζονταν άψογα δημιουργώντας πολλά προβλήματα  στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με ένα σερί 9-4 πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πέτυχε καλάθια από την περιφέρεια ισορροπώντας την αναμέτρηση και παίρνοντας προβάδισμα 17-13. Το δεκάλεπτο έληξε στο 23-23.

Το δεύτερο  ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για τον Ολυμπιακό με ένα σερί που του έδωσε αέρα εννιά πόντων (23-32) σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν μόλις 1 λάθος μέχρι την ανάπαυλα. Για την ομάδα του Πακουάλ οι Σίνγκλετον και Γιάννης Μπουρούσης είχαν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας τους (10 και 8 αντίστοιχα) χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 39-47.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και με τους Ρίβερς και Σίνγκλετον να σκοράρουν από μακριά μείωσαν τη διαφορά κάνοντας το 53-55 στα μέσα της περιόδου. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τους πράσινους να προηγούνται με 63-61 με καλάθι του Νίκου Παππά σχεδόν με την εκπνοή.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με  (67-71) στα μισά της τέταρτης περιόδου με τον  Παναθηναϊκό να απαντάει και να κάνει αυτός το +4 (76-72). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους Βασίλη Σπανούλη (2/2 βολές) και Γιώργο Πρίντεζη σε 76-76 στο 38'38''. Το έμμεσο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη, διαμόρφωσε το τελικό 77-79. Η φάση, μάλιστα, λίγο έλειψε να είναι μοιραία για τους φιλοξενούμενους, αφού η εντολή ήταν ο Πρίντεζης να χάσει τη βολή για να μην γίνει η επαναφορά από την πλάγια γραμμή, ωστόσο, παρά το λάθος του υπαρχηγού των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αντώνης Φώτσης σούταρε στο σίδερο και οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη για τρίτη συνεχόμενη παρουσία τους στο «Νίκος Γκάλης».

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού πετυχαίνοντας 22 πόντους, αλλά έχοντας κυρίως καθοριστικές ασίστ (συνολικά 8) με πιο σημαντική την τελευταία στον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος είχε 16 πόντους. Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Ντάνιελ Χάκετ με 11 πόντους και 3 ασίστ. Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης πέτυχε 16 πόντους με 9 ριμπάουντ, ο Κρις Σίγκλετον είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Αντώνης Φώτσης έκανε εμφάνιση από τα... νιάτα του με 13 πόντους και 8 ασίστ, ενώ με το τρίποντο που σημείωσε για το 76-72, έφτασε τα 300 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 39-47, 63-61, 77-79

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ) : Σίγκλετον 14, Νίκολς, Ρίβερς 14, Μποχωρίδης, Φώτσης 13, Παππάς 9, Φελντέιν 3, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 8, Καλάθης Ν. 16

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος) :Γκριν 4, Μπίρτς 8, Γιάνγκ, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 6

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.