Η Νταρουσάφακα σταμάτησε την ΤΣΣΚΑ, εύκολα η Ζαλγκίρις

Written by  Νοε 16, 2016

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έπεσε πάνω στον… βράχο της Νταρουσάφακα. Εύκολη νίκη για την Ζαλγκίρις Κάουνας επί της Γαλατασαράι.

Η Νταρουσάφακα έγινε η ομάδα που «έσπασε» το αήττητο σερί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αποδεικνύοντας πως έρχεται να διεκδικήσει υψηλές θέσεις στη φετινή Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Ντέηβιντ Μπλατ αιφνιδίασε από το ξεκίνημα την αντίπαλό της και με εκπληκτική απόδοση έφτασε τη διαφορά ακόμα και τους 18 πόντους στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου (43-25) δείχνοντας τις προθέσεις της απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ απέδειξε πόσο τεράστια ομάδα είναι, κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή και επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης, μειώνοντας ακόμα και στον πόντο (84-83 στο 38’), όμως, ο Γουίλ Κλίμπουρν με προσωπικές ενέργειες στην επίθεση και την άμυνα, οδήγησε την ομάδα του στην πολύ μεγάλη νίκη τόσο από άποψης βαθμολογικής σημασίας, όσο και πρεστίζ.

Ο Αμερικανός είχε συνολικά πληθωρική παρουσία με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Τζέημς Άντερσον με 20 πόντους και 3 ρμπάουντ και ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που υπέστη την πρώτη της ήττα φέτος, ο Νάντο Ντε Κολό είχε 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά και 8 λάθη, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε double-double με 15 πόντους και 10 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 49-37, 73-57, 91-83

Η Ζαλγκίρις Κάουνας δυσκολεύθηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στην Γαλατασαράι που ερχόταν από την πρώτη της νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά στη συνέχεια, βελτίωσε την άμυνά της, έτρεξε στο γήπεδο, πήρε τη διαφορά και μαζί μια εύκολη νίκη με 87-75 .

Ο Μπροκ Μότουμ έκανε μεγάλο παιχνίδι με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Λέο Βέστερμαν ήταν και πάλι εξαιρετικός με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από τη Γαλατασαράι, ο Σινάν Γκιουλέρ είχε 15 πόντους και 4 ασίστ και ο Μπλέικ Σιλπ 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 49-37, 69-54, 87-75

Φωτό: euroleague.net

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.