Αήττητη με σούπερ Σλούκα η Φενέρ, νίκες για Μπαρτσελόνα, Μακάμπι

Written by  Οκτ 28, 2016

Η Φενερμπαχτσέ συνεχίζει αήττητη μετά και την τέταρτη αγωνιστική, αφού πέρασε από την έδρα της ουραγού Γαλατασαράι. Σημαντικό «διπλό» στο Κάουνας για τη Μακάμπι, νίκη στα… σημεία για τη Μπαρτσελόνα.

Με μια εκπληκτική τέταρτη περίοδο, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε του δεύτερου χρονικά τουρκικού «εμφυλίου» της τέταρτης αγωνιστικής αφού πέρασε από την έδρα της Γαλατασαράι με 87-103 και παρέμεινε αήττητη μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Κώστας Σλούκας συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις οδηγώντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από νίκη σε νίκη και δείχνει πως φέτος θα είναι η χρονιά του.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είχε 24 πόντους με 7 ασίστ και μαζί με τον Έκπε Γιούντο που έκανε double-double με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ και τον Μπόμπι Ντίξον που πρόσθεσε 22 πόντους ήταν οι ηγέτες της νίκης της φιναλίστ της Ευρωλίγκας.

Από τη Γαλατασαράι που έμεινε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη μέχρι τώρα, ο Όστιν Ντέι ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και ο Ρας Σμιθ είχε 15.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 41-48, 64-70, 87-103

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας με 74-87 και δείχνει να έχει ξεπεράσει το αρχικό κακό της ξεκίνημα στη διοργάνωση. Η «ομάδα του λαού» ξεκίνησε δυνατά, πήρε μια διαφορά από την αρχή της αναμέτρησης και έφτασε στη δεύτερη νίκη της μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Άντριου Γκάουντελοκ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 18 πόντους, ο Ντέβιν Σμιθ είχε 17 και ο Σόνι Γουίμς 16, ενώ για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 32-43, 57-64, 74-87

Με δυο βολές του Αλέξανδρου Βεζένκοφ 4’’ πριν τη λήξη της αναμέτρησης, η Μπαρτσελόνα επισφράγισε τη νίκη της επί της Μπάμπεργκ με 78-74 και επέστρεψε στις επιτυχίες στην Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι αντάξιο δυο πολύ καλών ομάδων, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι εκείνος που στο τέλος χαμογέλασε την νίκη. Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε την ψυχραιμία του νεαρού Αλέξανδρου Βεζένκοφ, ο οποίος ευστόχησε στις δυο βολές που κέρδισε στο τέλος της αναμέτρησης και έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Ο Ταϊρίς Ράις με 18 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Βίκτορ Κλαβέρ με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Στράτος Περπέρογλου με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για την ισπανική ομάδα, ενώ από την Μπάμπεργκ, ο Φαμπιέν Κοσέρ και ο Ντάνιελ Τάις που είχαν από 19 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπάθησαν πού σε μια βραδιά που ο Νίκος Ζήσης δεν έπιασε καθόλου καλή απόδοση.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η επιστροφή του Πέτερι Κόπονεν μετά από τον τραυματισμό του σε τροχαίο στην αρχή της σεζόν, με τον Φιλανδό να αγωνίζεται για 15:36 και να δείχνει πως θέλει ακόμα χρόνο για να επανέλθει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-38, 59-57, 78-74

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.