Πρώτη νίκη με «καυτό» Ζήση, ασταμάτητη η Ρεάλ

Written by  Οκτ 20, 2016

Με το Νίκο Ζήση να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, η Μπάμπεργκ επικράτησε δύσκολα της Ούνικς Καζάν και πήρε την πρώτη της νίκη στην μακρά διαδρομή της φετινής Ευρωλίγκας. Δύο στα δύο με μεγάλες εκτός έδρας νίκες για Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Νίκος Ζήσης παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς, οδηγώντας τη Μπάμπεργκ στο να γίνει μια από τις σταθερά δυνατές ομάδες της Ευρωλίγκας. Αυτή τη φορά, ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του στη νίκη επί της Ούνικς Καζάν με 89-86, που σηματοδότησε την πρώτη της φετινή επιτυχία.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 16 πόντους και 12 ασίστ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στην αντεπίθεση της ομάδας του που βρέθηκε από το -7 του 30’ στη ανατροπή και τη νίκη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς με 17 πόντους, ενώ ο Νικολό Μέλλι ήταν επίσης εξαιρετικός με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Από την ρωσική ομάδα που έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερη αγωνιστική, ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 24 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Κότι Κλαρκ είχε 20 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-44, 60-67, 89-86

Με τον Σέρχιο Γιουλ να αποτελεί αυτή την περίοδο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στην Ευρώπη, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 82-89 και πήρε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, αφήνοντας την «ομάδα του λαού’ χωρίς νίκη και μετά από αυτή την αγωνιστική.

Ο Ισπανός γκαρντ συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και με ένα ακόμα double-double με 14 πόντους και 11 ασίστ συνεχίζει να οδηγεί την «Βασίλισσα» σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο Τζέισι Κάρολ ήταν πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 18 πόντους και ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 16 πόντους και 3 κλεψίματα για τους νικητές, ενώ από τη Μακάμπι που δεν ξεκίνησε καλά στην Ευρωλίγκα, ο Βίκτορ Ραντ είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Σόνι Γουίμς είχε 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 33-46, 57-62, 82-89

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της φιλόδοξης Νταρουσάφακα πήρε η Αρμάνι Μιλάνο που επικράτησε στις λεπτομέρειες με 80-81 και πήρε τη δεύτερη νίκη της.

Οι Ιταλοί ήταν πιο τυχεροί στο τέλος και με δυο βολές του Κρούνοσλαβ Σίμον πήραν διαφορά τριών πόντων στα τελευταία δευτερόλεπτα, έχοντας την πολυτέλεια να κάνουν σκόπιμα φάουλ για να αποφύγουν να δεχθούν τρίποντο και το παιχνίδι να πάει στην παράταση.

Κορυφαίος των νικητών ο Μίλαν Μάτσβαν με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Τζαμέλ ΜακΛήν είχε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 11 πόντους είχε επίσης και ο Μάντας Καλνιέτις.

Για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Άντριεν Μόερμαν είχε 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ είχε 16 πόντους με 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 41-46, 58-60, 80-81

 

Φωτό: twitter.com/BroseBamberg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.