Ηχηρό «χαστούκι» στην πρεμιέρα

Written by  Οκτ 13, 2016

Η ιστορία επαναλήφθηκε στην επετειακή αναμέτρηση που σήμανε την έναρξη της φετινής Ευρωλίγκας με την ανανεωμένη της μορφή, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και στην αντίστοιχη πρεμιέρα του θεσμού πριν από 16 χρόνια αυτή τη φορά με το βαρύ 83-65 και δεν κατάφερε να ξεκινήσει όπως θα ήθελε την πορεία του στο φετινό Μαραθώνιο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν συγκέντρωση σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, εγκλωβίστηκαν στον ρυθμό που έδιναν οι Μαδριλένοι και στο τέλος όχι μόνο γνώρισαν την ήττα, αλλά η Ρεάλ πήρε και μια σημαντική διαφορά που προσγειώνει πολύ άσχημα τους «ερυθρόλευκους» στα δύσκολα της νέας χρονιάς.

Η ελληνική ομάδα δεν πήρε τίποτα από τους ψηλούς της (χαρακτηριστικό ότι οι Γιανγκ, Μπιρτς και Μιλουτίνοφ είχαν μαζί συνολικά 9 πόντους) έχασε στο δεύτερο ημίχρονο κατά κράτος κάθε μάχη με το επιμέρους σκορ να φτάνει το 41-25, ενώ παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με 1-8 επιθετικά ριμπάουντ, στο τέλος ολοκλήρωσαν με 10-9 με τη Ρεάλ, ωστόσο, να αξιοποιεί όλες τις δεύτερες ευκαιρίες που της δόθηκαν.

Εκτός αγώνα ήταν επίσης και ο Έρικ Γκριν που στην πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά, ενώ ο Πάτρικ Γιανγκ που δεν προπονήθηκε τις προηγούμενες ημέρες έδειξε σε αρκετά σημεία να μην έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό πρόβλημα από τον τραυματισμό του.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα από το ξεκίνημα στο μαρκάρισμα του Σέρχιο Γιουλ που έκανε πάρτι στο ξεκίνημα και με συνολικά 15 πόντους και 3/3 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε τη Ρεάλ από νωρίς στη θέση του οδηγού.

Η είσοδος των Αγραβάνη και Χάκετ έδωσε καλύτερη κυκλοφορία στη μπάλα και εύκολα καλάθια στην ελληνική ομάδα, όμως, η αμυντική λειτουργία ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα η Ρεάλ να σκοράρει σχεδόν όλους τους πόντους της έπειτα από ατομικές προσπάθειες.

Παρά τα 8 επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις δεύτερες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 42-40.

Ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και πέρασε μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Μάντζαρη (49-51). Η Ρεάλ και πάλι βρήκε λύσεις και με μπροστάρη τον εκπληκτικό Γιουλ έκανε ένα σερί 9-0 και έχτισε και πάλι μια διαφορά που έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου με καλάθι του Οθέλο Χάντερ (64-53).

Παρά τις όποιες προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» να απειλήσουν από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι είχαν ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης με τη διαφορά όχι μόνο να μην μειώνεται, αλλά σταδιακά να διευρύνεται.

Το τελικό 83-65 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του δευτέρου μέρους με την Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει δίκαια σε μια ευρεία επικράτηση και τον Ολυμπιακό να δέχεται ένα ηχηρό χαστούκι στην πρεμιέρα του στην Ευρωλίγκα.

Ο Σέρχιο Γιουλ που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας ήταν ασταμάτητος ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους (3/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/5 βολές) και 4 ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Τζέισι Κάρολ με 10 πόντους και ο Λούκα Ντόντσιτς που έκανε ιδανικό ντεμπούτο με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά χάθηκε στο δεύτερο, ολοκληρώνοντας με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 11 πόντους, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι είχε 14 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ο Κεμ Μπιρτς προσπάθησε περισσότερο από όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού έχοντας 6 πόντους με 10 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.  

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 7, Νοτσιόνι, Ντόντσιτς 11, Ρέγες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22, Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 4, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14

Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.