Απτόητη η Φενέρ, «έσπασε το ρόδι» η Σιένα

Written by  Νοε 15, 2013

Η νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τη Μακάμπι, η ασταμάτητη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και η πρώτη νίκη της Σιένα έπειτα από τέσσερις απογοητευτικές εμφανίσεις, σημάδεψαν την πρώτη ημέρα της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, η οποία ολοκληρώνεται απόψε με τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις.

 

Για τον πρώτο όμιλο, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, και με επιβλητική νίκη με 83-66 απέναντι στην Ναντέρ, έκανε το 5-0 και διατήρησε χωρίς κόπο την πρώτη θέση στον όμιλο. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Μπαρτσελόνα πέρασε από την έδρα της Μπουντιβελνικ με 74-84 με ένα ξέσπασμα στο τέλος και τον Αντέ Τόμιτς να πετυχαίνει 18 πόντους, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ προσέθεσε άλλους 16 και 7 ριμπάουντ. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβηκαν στο 3-2, ενώ οι ουκρανοί έπεσαν στο 1-4.

Για τον δεύτερο όμιλο, η Ζαλγκίρις Κάουνας πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο απέναντι στην Μπάμπεργκ, μπροστά σε 10.000 φιλάθλους της με 91-81 και απέκτησε και πάλι ελπίδες για πρόκριση στον top 16.

Το παιχνίδι της βραδιάς έγινε στην Ισπανία, όπου η Σιένα κατάφερε στην εκπνοή με καλάθι του Τζεφ Βιτζιάνο να πάρει την πρώτη της νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην Μάλαγα, την οποία νίκησε με 73-75.

Για τον τέταρτο όμιλο, ο Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό, ηττήθηκε στην «καυτή» έδρα της πρωτοπόρου Μακάμπι με 75-68 και μπήκε σε περιπέτειες και εσωστρέφεια, ενώ η Λοκομοτίβ Κουμπάν, δείχνει πως κάνει συνήθεια τις νίκες στην εκπνοή, καθώς επικράτησε της μαχητικής Λαμποράλ Κούτσα με 85-84 και τρίποντο του Σίμον με τη λήξη, όπως ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο.

Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις: Για τον πρώτο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται την Παρτιζάν, φιλοδοξώντας να πάρει τη νίκη και να ανέβει κι εκείνη στο 3-2, στην προσπάθειά της να βελτιώσει τη θέση της στον πιο δύσκολο όμιλο της φετινής Ευρωλίγκα, για τον δεύτερο όμιλο η Αρμάνι φιλοξενεί την Στρασμπούργκ, η οποία δεν έχει πετύχει νίκη μέχρι στιγμής, ενώ για τον όμιλο του Ολυμπιακού, εκτός από την αναμέτρηση των Πρωταθλητών Ευρώπης στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζιέλονα Γκόρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον αγώνα μεταξύ της Γαλατασαράι και της Μπάγερν Μονάχου. Για τον τέταρτο όμιλο, τέλος, ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί την Λιέτουβος Ρίτας, με τον νικητή να πιάνει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία του ομίλου και τον ηττημένο να μένει στην τελευταία θέση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.