Στο «Sinan Erdem» το Final Four της Euroleague 2016-17

Written by  Σεπ 27, 2016

Το Final Four επιστρέφει και επίσημα στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, στέλνοντας, ταυτόχρονα ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή δεν είναι ικανό να εμποδίσει τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα συναντηθούν στις 19-21 Μαΐου στο γήπεδο «Sinan Erdem», που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Απρίλιο του 2010 και δυο χρόνια αργότερα έμελλε να φιλοξενήσει τον μαγικό τελικό που ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να επιστρέψει το θεσμό στην Κωνσταντινούπολη.

«Το μπάσκετ έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ενώ η Κωνσταντινούπολη έχει ήδη μια παράδοση στα Final Four που την καθιστά μακράν μπροστά από την δεύτερη, έτσι είμαστε χαρούμενοι που θα ενθρονίσουμε τον επόμενο πρωταθλητή Ευρωλίγκας τον ερχόμενο Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψουμε στο Sinan Erdem Dome ένα από τα καλύτερα γήπεδα για να παρακολουθήσει κάποιος αγώνες μπάσκετ και το ιδανικότερο μέρος για να κορυφωθεί μια σεζόν, στην οποία οι φίλαθλοι θα δουν όλα τα αστέρια στην πόλη τους για πρώτη φορά στην Ιστορία. Με τον τρόπο που οι Τούρκοι φίλαθλοι αγκαλιάζουν την Ευρωλίγκα, κάθε χρόνο και πιο πολύ, θα είναι όμορφο να τους έχουμε μαζί μας στα μεγαλύτερα παιχνίδια του Final Four».

Το Sinan Erdem Dome έχει χωρητικότητα 16.000 θεατών, ενώ εκτός από το Final Four του 2012, εκεί όπου ο Ολυμπιακός με το «πεταχτάρι» του Γιώργου Πρίντεζη στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, έχει φιλοξενήσει και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ του 2010.

Το Final Four επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, που έχει συνδυαστεί με συγκλονιστικούς τελικούς, καθώς εκτός από τον τελικό του «ερυθρόλευκου» θριάμβου, δυο δεκαετίες νωρίτερα, η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης – στην Abdi Ipekci Arena – με το εκπληκτικό σουτ του Σάσα Τζόρτζεβιτς για το 70-71 απέναντι στην Μπανταλόνα.

Η σεζόν 2016-17 ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την αναμέτρηση της Ρεαλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό, σε μια ιστορική αναμέτρηση, καθώς οι δυο ομάδες είχαν ξαναβρεθεί ακριβώς την ίδια ημερομηνία πριν από 15 χρόνια (2001) στην πρεμιέρα του νεοσύστατου τότε θεσμού της Ευρωλίγκας.

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.