Διεθνές σεμινάριο προπονητών της Euroleague στην Κίνα

Written by  Σεπ 19, 2016

Διεθνές σεμινάριο προπονητών στην Κίνα θα διοργανώσει η Ευρωλίγκα με αφορμή το 2016 Euroleague Basketball China Tour, στο οποίο θα πάρει μέρος η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως συνέβη και με τις προκατόχους της.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Κίνας Sichuan Blue Whales στις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς και τους Guangdong Tigers στις 30 του μήνα, ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος One Team που είχε στόχο την επέκταση της διοργάνωσης και στο ασιατικό κοινό.

Η φετινή καινοτομία αποτελεί πρωτοβουλία του υπευθύνου αθλητικού μάρκετινγκ της Ευρωλίγκας, Τζόρτζιο Γκαντόλφι, ο οποίος εισηγήθηκε ένα Διεθνές Συνέδριο Προπονητών, πρόταση που έγινε αποδεκτό. Το τριήμερο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Chengdu από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα ενταχθεί στο επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CBA, ενώ κλήθηκαν όλοι οι προπονητές της Λίγκας να το παρακολουθήσουν. Οικοδεσπότες θα είναι οι ιθύνοντες των Sichuan Blue Whales, ενώ επίτιμοι προσκεκλημένοι θα είναι ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και νικητής του βραβείου του Προπονητή της Χρονιάς για το 2010, Τσάβι Πασκουάλ, ο πρώην προπονητής των Memphis Grizzlies και των Brooklyn Nets, Λάιονελ Χόλλινς, καθώς και ο πρώην προπονητής των Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, Λούκα Μπάνκι.

Στην ατζέντα του σεμιναρίου, κάθε προπονητής θα παρουσιάσει στοιχεία της εμπειρίας του και της γνώσης του πάνω στη διαχείριση του παιχνιδιού. Ο Πασκουάλ θα παρουσιάσει τρόπους της προετοιμασίας της ομάδας και επιθετικά συστήματα με βάση το pick-and-roll, ο Μπάνκι θα δείξει άμυνα ζώνης και αλλαγές θέσεων κατά τη διάρκεια των αμυντικών συστημάτων, ενώ ο Χόλλινς θα παρουσιάσει την φιλοσοφία τους για τους αιφνιδιασμούς και επιθετικά συστήματα για γρήγορο σκοράρισμα.

 Πηγή και Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.