«Σκούπισε» τη Ρεάλ η Φενερμπαχτσέ, βήμα Final Four η «Μπάρτσα»

Written by  Απρ 19, 2016

Η Φενερμπαχτσέ πέρασε και από τη Μαδρίτη, επικρατώντας με 63-75 και με «sweep» απέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, πέρασε στο Final Four, φιλοδοξώντας να γίνει η πρώτη τουρκική ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο. Κοντά στην πρόκριση η Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε την ανωτερότητά της και στο τρίτο παιχνίδι και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης, που παραδίδει το «στέμμα» της απέναντι σε μια ανώτερη, όπως αποδείχθηκε, ομάδα.

Ο Έκπε Γιούντο έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 15 πόντους,12 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους και ασίστ, τον Μπόμπι Ντίξον με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, τον Λούίτζι Ντατόμε με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Νίκολα Κάλινιτς με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για τους γηπεδούχους του Πάμπλο Λάσο που δεν θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην τελική φάση, το εκπληκτικό double-double του Γκουστάβο Αγιόν με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ και η προσπάθεια του Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 15 πόντους και 4 ασίστ, δεν ήταν αρκετά για να κάμψουν την διψασμένη για διάκριση τουρκική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 27-30, 40-54, 63-75

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε σχετικά εύκολα της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 82-70 στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των play off και βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή της στο Final Four.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και με την δύναμη της έδρας, εγκλώβισε την ρωσική ομάδα, διατηρώντας μια σημαντική διαφορά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που την φέρνει πλέον σε θέση ισχύος για την πρόκριση.

Ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν εκπληκτικός, σημειώνοντας συνολικά 25 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Τόμας Σατοράνσκι με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Τζάστιν Ντόελμαν με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που πλέον πρέπει να υπερβεί εαυτόν αν θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία για το πέμπτο παιχνίδι, ο Άντονι Ράντολφ είχε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Μάλκολμ Ντιλέινι 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Κρις Σίνγκλετον με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 42-36, 61-50, 82-70

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.