Κάνει πλάκα ο Ομπράντοβιτς

Written by  Νοε 01, 2013

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στους πάγκους για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον: Να κερδίζει. Ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε τα ηνία της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ήδη από την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα έχει καταφέρει να γίνει το σημείο αναφοράς της φετινής διοργάνωσης.

 

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού οδηγεί την Φενέρ από επιτυχία σε επιτυχία, κάνοντας τα γραφεία στοιχημάτων να τρελαίνονται, καθώς όσο περνάει ο καιρός, η τουρκική ομάδα δείχνει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στην λίστα των φαβορί. Και πώς να μη γίνει αυτό, όταν μία μόλις εβδομάδα μετά την νίκη της επί της Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ συνέτριψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 86-60 και εδραιώθηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς, που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στο ξεκίνημα της διοργάνωσης δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, την οποία μετέτρεψε από έναν βασικό διεκδικητή του τίτλου σε σάκο του μποξ, που παραδόθηκε στις άγριες διαθέσεις των παικτών του.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η έκπληξη της χρονιάς έγινε στη Βαρκελώνη, καθώς η Ναντέρ επικράτησε της, επίσης εκ των φαβορί για το F4, Μπαρτσελόνα με 67-71 και έκανε τον όμιλο άνω κάτω. Ο Ντε Σον Τόμας πέτυχε 14 πόντους για τους νικητές στην παρθενική τους νίκη στην Ευρωλίγκα, ενώ η Μπαρτσελόνα με δύο ήττες σε τρία παιχνίδια ήδη μπαίνει σε περιπέτειες.

Την πρώτη της νίκη πήρε και η Μπουντιβέλνικ, η οποία επικράτησε της Παρτιζάν με 74-69 με τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς να κάνει ηγετική εμφάνιση με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για το δεύτερο όμιλο, η ανανεωμένη Ζαλγκίρις Κάουνας μετά την απομάκρυνση του Ηλία Ζούρου πήρε εύκολα την πρώτη της νίκη απέναντι στην Στρασμπούργκ με τον Μαρτίνας Πότσιους να πετυχαίνει 23 πόντους με εξαιρετική στατιστική.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Μάλαγα διέσυρε την Γαλατασαράι, με 84-57 κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησε με 43-15.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής αναμετρήσεις:

 

Β’ Όμιλος: Μπάμπεργκ – Αναντολού Εφές

Β’ Όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης – Αρμάνι Μιλάνο

Γ’ Όμιλος: Ζιέλονα Γκόρα – Μοντεπάσκι Σιένα

Δ’ Όμιλος: Λοκομοτίβ Κούμπαν – Μακάμπι

Δ’ Όμιλος: Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.