«Αγγαρεία» για Φενέρ, Λοκομοτίβ και Ερ. Αστέρα πριν τα play off

Written by  Απρ 09, 2016

 

 Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη των play off της Ευρωλίγκα, Φενερμπαχτσέ, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ερυθρός Αστέρας παρουσιάστηκαν χαλαρές και σχεδόν αδιάφορες στο τελευταίο παιχνίδι του Top 16, διατηρώντας δυνάμεις και μυστικά πριν τις μεγάλες «μάχες» που κρίνουν την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Η Φενερμπαχτσέ παρουσιάστηκε αδιάφορη στην Μάλαγα, αφού ήδη είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της και γνώριζε πως μπαίνει στη «μάχη» των playoffαπέναντι στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης κι έτσι η γηπεδούχος Ουνικάχα πήρε μια νίκη γοήτρου με 71-67 και αποχαιρέτησε με θετικό πρόσημο την φετινή διοργάνωση. Ο Τζακ Κούλεϊ είχε 17 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 14 πόντους για τη Μάλαγα, ενώ από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Ρίκ Χίκμαν και ο Πέρο Άντιτς ολοκλήρωσαν έχοντας από 12 πόντους.

Η Νταρουσάφακα έπαιξε για την ιστορία της και σε ένα όμορφο και θεαματικό παιχνίδι επικράτησε της  αδιάφορης, αφού είχε ήδη προκριθεί στα playoff, Λοκομοτίβ Κουμπάν με 87-86  και τερμάτισε με ψηλά το κεφάλι την ευρωπαϊκή της περιπέτεια. Το παιχνίδι είχε έντονο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τις δυο ομάδες να παίζουν ελεύθερα και να δημιουργούν όμορφες φάσεις και θέαμα. Ο Λουκ Χαρανγκοντί με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της τουρκικής ομάδας που είχε επίσης τον Ρέτζι Ρέντινγκ με 12 πόντους και τον Σκότι Γουίλμπεκιν με 11 πόντους και 6 ασίστ. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που αγωνίστηκε με το μυαλό στα play off που ξεκινούν την για εκείνη την προσεή Τετάρτη, όταν και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη Μπαρτσελόνα, ο Κρις Σίνγκλετον είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Βίκτορ Κλαβέρ είχε 12 πόντους και ο Μάλκολμ Ντιλέινι είχε 11 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας παρουσιάστηκε αδιάφορος στην Κροατία, αφού ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στα play off είχε ήδη επιτευχθεί κι έτσι η Τσεντεβίτα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με μια ευρεία σε έκταση νίκη με 83-62, ευχαριστώντας έτσι τους φιλάθλους της για την στήριξή τους. Ο Τζέηκομπ Πούλεν ήταν ο κορυφαίος σκόρερ με 22 πόντους, ενώ από 12 είχαν οι Ζόριτς και Μπίλαν, ενώ από τον Ερυθρό Αστέρα που ετοιμάζεται για την αποστολή… αυτοκτονίας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Βλαντιμίρ Στίματς έκανε double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Φωτός: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.