Δύσκολη νίκη της Φενέρ, η Ζαλγκίρις παίρνει μαζί της την Μπάμπεργκ

Written by  Μαρ 04, 2016

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολεύθηκε πολύ, αλλά στο τέλος έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ερυθρού Αστερα, την ώρα που η Ζαλγκίρις Κάουνας πετύχαινε τη δεύτερη νίκη της και μαζί κατάφερνε ένα βαρύ «χτύπημα» στην Μπάμπεργκ που βλέπει το όνειρο της πρόκρισης να απομακρύνεται.

Η Φενερμπαχτσέ τα χρειάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν και είδε τον Ερυθρό Αστέρα μπαίνει πιο δυνατά και να φτάνει να προηγείται μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ακόμα και με διψήφια διαφορά (26-36 στο 22’), ωστόσο, παίζοντας εκπληκτική άμυνα στην τρίτη περίοδο κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και με τη νίκη της με 72-65 παραμένει στην πρώτη θέση του ομίλου, την οποία θα επιχειρήσει να «σφραγίσει» την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εντυπωσιακό 24-6 στην τρίτη περίοδο και ανέτρεψαν τη διαφορά, χωρίς οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν να κερδίσουν κάτι περισσότερο από τις εντυπώσεις για μια καλή εμφάνιση. Ο Λουίτζι Ντατόμε ήταν… πυραυλοκίνητος σταματώντας στους 27 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε 16 ποντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τον Ερυθρό Αστέρα που έχασε έδαφος στην προσπάθειά του να προκριθεί στα play off, ο Μάικ Ζίρμπες είχε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μάρκο Σιμόνοβιτς είχε 10 πόντους με 2 ριμπάουντ.

Νωρίτερα, η Ζαλγκίρις Κάουνας πέτυχε την δεύτερη νίκη της στο Top 16 «πληγώνοντας» σχεδόν… θανάσιμα την Μπάμπεργκ με 75-73 και ψαλίδισε σημαντικά τις ελπίδες της γερμανικής ομάδας για πρόκριση. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για την ιστορία και το γόητρό τους και πέτυχαν τη νίκη που τους φέρνει στο 2-7 του ομίλου. Ο Παουλιους Γιανκούνας ήταν ο στυλοβάτης της νίκης της Ζαλγκίρις με ένα εντυπωσιακό double-double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας σημείωσε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ο Νίκος Ζήσης έκανε το παιχνίδι της ζωής του, σημειώνοντας 25 πόντους, που όμως δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν στην ομάδα του τη νίκη και να την κρατήσουν ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.