«Μαγικός» Πρίντεζης άναψε τη «φλόγα» στο ΣΕΦ

Written by  Φεβ 06, 2016

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε το παιχνίδι της ζωής του και με 30 πόντους σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ μπροστά στο γεμάτο ΣΕΦ, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ μεγάλη νίκη επί της πιο φορμαρισμένης ομάδας της Ευρωλίγκα, Χίμκι και έβαλε τέλος με εμφατικό τρόπο στο αρνητικό σερί των τελευταίων εβδομάδων.

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού ήταν συγκινητικός και με την εκπληκτική του παρουσία ήταν εκείνος που κράτησε όρθιο την ομάδα του στο κακό πρώτο ημίχρονο και με τα μεγάλα του καλάθια οδήγησε σε μια πολύ σπουδαία νίκη και με μια καλή διαφορά που σίγουρα θα παίξει ρόλο όσο η διοργάνωση θα πλησιάζει στην πιο κρίσιμη καμπή της.

Μεγάλο παιχνίδι και από τον Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος στην επιστροφή του συνέχισε από εκεί που είχε… σταματήσει δίνοντας ρυθμό, πάθος, ένταση και σκληρή άμυνα, ξεσηκώνοντας και την κερκίδα για να υποστηρίξει την ομάδα του.

Με τον κόσμο του να δίνει το ρυθμό από το πρώτο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ παθιασμένα το παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Ρίμας Κουρτινάιτις να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ μόλις στο τρίτο λεπτό, δείγμα του πόσο σοβαρά αντιμετώπιζε και ο ίδιος την αναμέτρηση.

Αυτό αφύπνισε τους παίκτες της ρωσικής ομάδας που πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και με ένα σερί 0-14 προηγήθηκαν 7-19 στο 6’, όμως, ο Ολυμπιακός με τον Γιωργο Πρίντεζη να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους, έκανε ένα δικό του σερί  10-0 και πλησίασε στον πόντο, με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με την Χίμκι να προηγείται με 20-24.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ρωσική ομάδα και με μακρινά σουτ, αλλά και πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ με συνέπεια α φορτώνει συνεχώς με φάουλ τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» μετέτρεψε το 27-27 του 13’ σε 27-38 στο 16’ και έφεραν ξανά «σύννεφα» πάνω από το ΣΕΦ.

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να κάνει ονειρεμένο παιχνίδι με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Ντάνιελ Χάκετ με τον Ματ Λοτζέσκι να αλλάζουν τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 38-43 στο ημίχρονο και δεν επέτρεψε στην Χίμκι να ξεφύγει περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση και πάθος, όμως, η Χίμκι κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα τη μπάλα, ήλεγχε τα ριμπάουντ και έβρισκε σκορ από την περιφέρεια με πολλούς και διαφορετικούς παίκτες, καταφέρνοντας να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στο +12 (44-56 στο 24’).

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, με το ΣΕΦ να «φλέγεται» έκαναν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τέλος της τρίτης περιόδου, ισοφάρισαν σε 58-58 και πέρασαν μπροστά με τη λήξη του συγκλονιστικού δεκαλέπτου με 62-60.

Με το μομέντουμ υπέρ του, την ψυχολογία στα ύψη από τις επευφημίες των φιλάθλων του, τον Ντάνιελ Χάκετ να «δαγκώνει» και την άμυνά του να κρατάει τη Χίμκι χωρίς πόντο για περίπου 3’, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 68-60 στο 34’ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη που έμεινε πολλή ώρα στον πάγκο και μπήκε ξεκούραστος, ήρθε να αποτελειώσει την Χίμκι και να στείλει στον Ολυμπιακό και πάλι πολλά χαμόγελα. Με συνεχόμενους πόντους και φαρμακερές πάσες του αρχηγού τους οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 84-70 στο 38’ και το πάρτι στις κερκίδες είχε ήδη ξεκινήσει.

Με τη νίκη διασφαλισμένη, ο Ολυμπιακός ήθελε και μια καλή διαφορά ενόψει της συνέχειας, έφτασε το +15 (86-71) και, παρά τις απροσεξίες και τις βιαστικές επιλογές το τελικό 89-77 ήρθε φυσιολογικά και γιορτάστηκε έντονα από τους φιλάθλους που δεν ξέχασαν και τα θύματα της Θύρας 7, στα οποία αφιέρωσαν τη νίκη.

Μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ και ήταν εκείνος που δεν σταμάτησε την προσπάθεια ακόμα κι όταν η Χίμκι προηγήθηκε με 12 πόντους στα μισά της τρίτης περιόδου.  

Με μια σπουδαία εμφάνιση που επισφραγίστηκε από 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και ο Ντάνιελ Χάκετ, επιβεβαιώνοντας πως είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ομάδας του.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, υστερήσαντες δεν υπήρξαν, αφού όλοι ξεχείλιζαν από πάθος και ενέργεια με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 14 πόντους με 6 ασίστ, τον Οθέλο Χάντερ να έχει double-double με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ να πετυχαίνει 5 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ και να δίνει πολλή ενέργεια σε σημεία που οι «ερυθρόλευκοι» τη χρειάζονταν.

Από τους φιλοξενούμενους, ο Ταϊρίς Ράις είχε 14 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Τζέημς Ογκουστίν είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ενώ ο Αλεξέι Σβεντ έμεινε στους 11 πόντους με 4 ασίστ και τραγικά ποσοστά (3/9 δίποντα, 1/8 τρίποντα), απόρροια της πολύ καλά προσαρμοσμένης πάνω του «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-43, 62-60, 89-77

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ 5, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 14, Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 30, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ 14, Λοτζέσκι 5, Αθηναίου

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 14, Σβεντ 11, Ντράγκιτς 11, Ογκουστίν 13, Κόπονεν Βιάλτσεφ 7, Σοκόλοφ 3, Ιλνίτσκιι, Μόνια 12, Τοντόροβιτς 1, Χάνεικατ 5, Σελεκέτο

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.