Δεν άντεξε στη Μαδρίτη ο Ολυμπιακός

Written by  Ιαν 29, 2016

Ο Ολυμπιακός δεν τακατάφερε ούτε απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην επανάληψη του περσινού τελικού στην Ευρωλίγκα και με την ήττα του με 84-72 (την τρίτη συνεχόμενη) έπεσε στο 2-3 στο Top 16 αρχίζει πλέονα να μπαίνει σε περιπέτειες, δεδομένων των συνεχόμενων πολύ δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στο παραδοσιακά κακό τρίτο δεκάλεπτό τους, έδωσαν την ευκαιρία με την άνευρη άμυνά τους και τις λανθασμένες επιλογές στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ να τρέξει, να ελέγξει το ρυθμό και σε μερικά διαστήματα να έχει μετατρέψει σε «πάρτι» την αναμέτρηση, φτάνοντας ακόμα και σε διαφορά 19 πόντων.

Οι γηπεδούχοι σούταραν με εκπληκτικά ποσοστά από τα 6,75 μ. (11/22 τρίποντα) πήραν περισσότερα ριμπάουντ (39 έναντι 36) και έλεγξαν το ρυθμό με έναν «πυραυλοκίνητο» Γιουλ που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού.

Η είσοδος του Λοτζέσκι βοήθησε επιθετικά τον Ολυμπιακό και έδειξε πόσο του είχε λείψει ο Αμερικανο-βέλγος φόργουορντ, ωστόσο, η συνεχιζόμενη χαμηλή επίδοση των Σπανούλη και Πρίντεζη, δεν βοήθησαν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πετύχει την μεγάλη εκτός έδρας νίκη που χρειάζεται για να «ρεφάρει» τις εκτός προγράμματος ήττες από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις.  

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά, καθώς βρέθηκε απόλυτα εγκλωβισμένος στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν του επέτρεπε να πλησιάσει το καλάθι και επίτηδες ρίσκαρε το μακρινό σουτ, βλέποντας τους «ερυθρόλευκους» στο ξεκίνημα να μην βρίσκουν εύκολα στόχο.

Η Ρεάλ προηγήθηκε 8-3 στο 5’, όμως, ο Ολυμπιακός βελτίωσε τα ποσοστά του από την περιφέρεια, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 14-15 στο 9’ και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ελληνική ομάδα να προηγείται με 17-19.

Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι το 18’ όταν και προηγήθηκε με 29-33, όμως, στο σημείο εκείνο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και η Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε, πηγαίνοντας με ένα δικό της σερί 12-2 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 41-35.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τον Ολυμπιακό, καθώς η άμυνά του πήγε... περίπατο και με την Ρεάλ να «πυροβολεί» από παντού, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 56-40 στο 27’ και από εκεί και πέρα τα πράματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ελληνική ομάδα.

Παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να μειώσει, η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και στο +19 (74-55 στο 36’) με τους «ερυθρόλευκους» να απειλούνται με μία ακόμα συντριβή.

Το μόνο που κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν να μειώσει στο τελικό 84-72 που την φέρνει με την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο Top 16 στο 2-3 και πλέον καθιστά τη συνέχεια ακόμα πιο δύσκολη με την εντός έδρας αναμέτρηση με την Χίμκι και τις εκτός με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα να ακούθούν.

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν ασταμάτητος και με 18 πόντους και 7 ασίστ οδήγησε την ρεάλ στη νίκη, έχοντας συμπαραστάτη τον Γκουστάβο Αγιόν που έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν και οι Φελίπε Ρέγες και Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Από τον Ολυμπιακό, ο Οθέλο Χάντερ ήταν συγκινητικός κάτω από τα καλάθια με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ντάνιελ Χάκετ πρόσθεσε μια ακόμα καλή εμφάνιση με 14 πόντους και 3 ασίστ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 12 πόντους. Στην επιστροφή του, ο Ματ Λοτζέσκι είχε 9 πόντους και έδειξε ότι θα χρειαστεί η προσφορά του στη συνέχεια, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε μόλις 1 πόντο, με 4 ασίστ και 3 λάθη, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε μόνο 16:14 σημειώνοντας 5 πόντους με 2/8 σουτ και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 41-35, 63-48, 84-72


Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 6, Νοτσιόνι 10, Ντόντσιτς, Ρέγιες 11, Ροντρίγκεθ 11, Αγιόν 11, Κάρολ 9, Γιουλ 18, Τόμπκινς 2, Ερνανγκόμεζ 4, Τέιλορ 2

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ-Τζόνσον 1, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 12, Σπανούλης 1, Στρόμπερι 3, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 7, Χάκετ 14, Λοτζέσκι 9, Αθηναίου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.