Τον «εκτέλεσε» για τρίτη φορά

Written by  Ιαν 21, 2016

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως έχουν βρει το… «κουμπί» του Παναθηναϊκού, αφού με καταιγισμό τριπόντων κατάφεραν να επικρατήσουν για τρίτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή Ευρωλίγκα και πλέον η ελληνική ομάδα μετρά τρεις ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο Top 16.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές στο σκορ με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται από το -12 στο +12 μέσα σε διάστημα 12’ και όσο πήγαινε προς το τέλος γινόταν όλο και πιο αμφίρροπη. Στο τελευταίο πεντάλεπτο βγήκαν τα μεγάλα «κανόνια» με την Λοκομοτίβ να πετυχαίνει συνολικά 13/26 τρίποντα και να «εκτελεί» την ελληνική ομάδα φτάνοντας στην τρίτη της νίκη στον όμιλο που από νωρίς την καθιστά στους πρωταγωνιστές και τους άμεσους διεκδικητές των δύο πρώτων θέσεων και του πλεονεκτήματος στα play off.

Από την άλλη, η ελληνική ομάδα βρίσκεται πλέον στο 1-3 και μπήκε από νωρίς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ πιστοποιεί πως βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση.

Με τη σεζόν να μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της, ακολουθούν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Δευτέρα και η κρίσιμη αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ που πλέον έχει χαρακτήρα «ζωής ή θανάτου» αν ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες όχι μόνο για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς καθόλου ενέργεια στο ματς, υπέπιπτε σε πολλά και φθηνά λάθη και έμεινε χωρίς πόντο για περισσότερα από     με αποτέλεσμα η Λοκομοτίβ να πάρει από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με 12-0 στο 4’, όμως, μετά το τάιμ άουτ και τις φωνές του Σάσα Τζόρτζεβιτς, εμφανίστηκε άλλη…ομάδα και με ένα σερί 2-16, όχι μόνο μείωσε, αλλά ισοφάρισε και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά με 14-16.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 10 πόντους και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κλείσει την πρώτη περίοδο ισόπαλος με την ρωσική ομάδα με 22-22.

Οι «πράσινοι» είχαν βρει ρυθμό και προηγήθηκαν με 24-36 στο 16’ έχοντας καταφέρει να μπλοκάρουν κάθε πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα και, παράλληλα, να φέρουν εκνευρισμό τόσο στην ρωσική ομάδα όσο και στην εξέδρα.

Στο σημείο εκείνο η ελληνική ομάδα χαλάρωσε, η Λοκομοτίβ αντέδρασε και με δικό της σερί 9-0 μείωσε σε 33-36 και τελικά κατάφερε να πλησιάσει στον πόντο με τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται οριακά με 38-39.

Το παιχνίδι ξανάρχισε από την αρχή με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο και τη νευρικότητα στις επιθέσεις που οδηγούσε αμφότερες σε εύκολα λάθη να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Λοκομοτίβ προσπάθησε να δημιουργήσει μια διαφορά μετά τα μισά του δεκαλέπτου (50-45 στο 27’), όμως, ο Παναθηναϊκός δεν της επέτρεψε να ξεφύγει κι έτσι, οι δυο ομάδες έφτασαν στο τέλος της περιόδου με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 53-51.

Η τελευταία περίοδος ήταν συναρπαστική με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε έναν «διαγωνισμό» τριπόντων και να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» μέχρι τα τελευταία λεπτά, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έδειξε να μένει από δυνάμεις στο τέλος και να παραδίδεται στην «ομοβροντία» των παικτών της ρωσικής ομάδας.

Η Λοκομοτίβ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 76-67 και να φτάσει στο 3-1 στον όμιλο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στο 1-3 που πλέον τον βάζει σε περιπέτειες από πολύ νωρίς στο Top 16.

Ο Ντοντέι Ντρέιπερ με 20 πόντους και 6/8 τρίποντα ήταν ο «εκτελεστής» του Παναθηναϊκού, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να έχει 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Ο Τζέημς Φελντείν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 13 πόντους και 5 ασίστ, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ξεκίνησε «καυτός» την αναμέτρηση, αλλά στη συνέχεια χάθηκε, μένοντας στους 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ίδια επίδοση με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ είχε ο Αντώνης Φώτσης, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 λάθη, ενώ ο Νικ Καλάθης έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα με 4 πόντους, αλλά είχε συμμετοχή στις άλλες στατιστικές κατηγορίες με 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14, Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11, Ντρέιπερ 20, Κλαβέρ 4, Κολιούσκχιν, Μπαλάσοφ, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9, Μπρόκχοφ 8

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 12, Φώτσης 12, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 5, Καλάθης 4, Παπαγιάννης, Κούζμιτς 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.