Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ δεν φοβήθηκαν τα… δύσκολα

Written by  Δεκ 18, 2015

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε με μεγάλες αναμετρήσεις που έκριναν τους ομίλους του Top 16. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Μάλαγα και αμφότερες κατέκτησαν την πρώτη θέση των ομίλων τους. Πέρασε στο «νήμα» ο Ερυθρός Αστέρας.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου της Μπαρτσελόνα με 78-74 και τερμάτισε στην πρώτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό στο Top 16. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ομίλων με 8 νίκες και 2 ήττες, έχοντας τον Μάλκολμ Ντιλέινι να πετυχαίνει 19 πόντους με 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ και τον Άντονι Ράντολφ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από την Μπαρτσελόνα που καταλήγει στον όμιλο του Ολυμπιακού, ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο έκανε μεγάλο παιχνίδι με 22 πόντους και ο Αντέ Τομιτς είχε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνώριζε ότι μπορούσε να αποφύγει τον… ισπανικό όμιλο, ωστόσο, δεν θέλησε να επιλέξει και πήρε τη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα στην Ισπανία με 76-88, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου και θα βρεθεί στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ο Νάντο Ντε Κολό ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με 18 πόντους και 7 ασίστ, με τους Φρίλαντ και Κουρμπάνοφ να προσθέτουν από 10 πόντους, ενώ από την Μάλαγα, ο Έντβιν Τζάκσον είχε 15 πόντους και 5 ασίστ και ο Γουίλ Τόμας είχε 14 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας «καθάρισε» στο τέλος την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου κι έτσι προκρίθηκε στο Top 16 όπου θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό, στέλνοντας τη γερμανική ομάδα στο Eurocup. Ο Κουίνσι Μίλερ έκανε double-doubleμε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μάικ Ζρμπές είχε 17 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Μάρκο Γκουντούριτς πρόσθεσε άλλους 16 πόντους, ενώ για την Μπάγερν ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Ντεόν Τόμπσον 17 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Σε ένα από τα πλέον αδιάφορα παιχνίδια, η Λιμόζ επικράτησε εκτός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο με 69-77 και θα βρεθεί στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Eurocup, αφήνοντας την ιταλική ομάδα στον όμιλο του Άρη. Ο Νομπέλ Μπουνγκού-Κολό ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Φρέζους Ζερμπό είχε 16 πόντους με 8 ριμπάουντ, ενώ για την Αρμάνι ο Μίλαν Μάτσβαν είχε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η Καρσίγιακα πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα στο ντέρμπι των ουραγών του τρίτου ομίλου και τερμάτισε στην πέμπτη θέση, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία μαζί με την πολωνική ομάδα στο Eurocup. Ο Τζάστιν Κάρτερ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι σημειώνοντας 27 πόντους (5/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 5/6 βολές) και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Χουάν Παλάθιος είχε 13 πόντους με 9 ριμπάουντ για την τουρκική ομάδα. Από την Ζιελόνα Γκόρα, ο Ματέους Πονίτκα είχε 20 πόντους με 10 ριμπάουντ, ενώ ο ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ είχε 16 πόντους και ο Ντι Μποστ 13 πόντους με 7 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Φωτό:Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.