Σε ματς-παρωδία έμεινε εκτός η Μακάμπι, πέρασε η Ρεάλ

Written by  Δεκ 18, 2015

Η Νταρουσάφακα έγραψε ιστορία, αφού σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… παρωδία του μπάσκετ, γνώρισε μεν την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά κράτησε τη διαφορά των 10 πόντων με την οποία είχε νικήσει στο Ισραήλ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Top 16, υποβάλλοντας την «ομάδα του λαού» στον μεγαλύτερο αποκλεισμό της ιστορίας της. Εύκολη νίκη-πρόκριση για την Ρεάλ, η Τσεντεβίτα στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Μπάμπεργκ στου Ολυμπιακού.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήθελε τη νίκη με 11 πόντους για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για ην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, η Νταρουσάφακα αποδείχθηκε πολύ σκληρο «καρύδι» για να χάσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με τον χρόνο στο παιχνίδι να τελειώνει, η Μακάμπι είδε ότι δεν προλάβαινε να πάρει τη διαφορά και τότε το παιχνίδι μετατράπηκε σε… παρωδία, αφού οι παίκτες της επεχείρησαν να αφήσουν την τουρκική ομάδα να ισοφαρίσει για να πάει το ματς στην παράταση μήπως εκεί προλάβουν. Το τελευταίο δίλεπτο θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις χειρότερες στιγμές της Ευρωλίγκα, με την Μακάμπι τελικά να παίρνει τη νίκη με 66-70 και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Μίλκο Μπιέλιτσα ήταν ο κορυφαίος της τουρκικής ομάδας με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Φουρκάν Αλντεμίρ με 12 πόντους με τον Τζαμόν Γκόρντον να προσθέτει 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την Μακάμπι που θα προσπαθήσει να «σώσει» την ιστορία της επιδιώκοντας να κατακτήσει το Eurocup, όπου θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με Ούνικς Καζάν, Ολύμπια Λιουμπλιάνα και Νιζνί Νόβγκοροντ, ο Σύλβεν Λάντεσμπεργκ είχε 14 πόντους, ο Τζόρνταν Φάρμαρ 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Τρέβορ Εμπάκουε 9 πόντους με 10 ριμπάουντ.   

Παρά το γεγονός ότι ήταν από καιρό πρώτη στον όμιλό της, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν χαρίστηκε στην Χίμκι και με καλάθι του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 5’’ πριν τη λήξη, επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι και την έριξε στο 5-5, που την φέρνει τελικά στην δεύτερη θέση του ομίλου και στον όμιλο του Ολυμπιακού. Ο Γιαν Βέσελι είχε 19 πόντους με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 4 λάθη, ο Μπόμπι Ντίξον είχε 16 πόντους με 5 ασίστ και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 1 λάθος για την τουρκική ομάδα, ενώ για την Χίνκι, ο Ταιρίς Ράις είχε 19 πόντους, 3 ασίστ και 6 λάθη και ο Αλεξέι Σβεντ 16 πόντους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στην Στρασμπούργκ και με τη νίκη της με 97-65 εξασφάλισε και τυπικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, η οποία θα την βρει κατά πάσα πιθανότητα στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οι παίκτες της Πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν θέλησαν να ρισκάρουν να πάθουν ό,τι και η Μακάμπι, πήραν τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να ελπίσει να επαναλάβει την έκπληξη του πρώτου γύρου. Ο Τζέφρι Τέιλορ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ με 16 πόντους, ο Σέρχιο Ροντρίγκες είχε 14 πόντους και 5 ασίστ και οι Τρέι Τόμπκινς και Φελίπε Ρέγες είχαν από 12 πόντους. Ο Ροντρίγκ Μπομπουά είχε 17 πόντους για την Στρασμπούργκ.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού θα βρεθεί και η Μπάμπεργκ που επικράτησε εύκολα της Σάσσαρι με 86-54 και τερματίζει στην τρίτη θέση του τέταρτου ομίλου. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Νίκος Ζήσης με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Τζάνις Στρέλινγκς και ο Ντάνιελ Θέις είχαν από 12 πόντους. Από την Σάσσαρι που ολοκλήρωσε ως η μόνη ομάδα που δεν πέτυχε ούτε μία νίκη στην πρώτη φάση των ομίλων και είναι γνωστό από καιρό ότι θα συνεχίσει στο Eurocup, ο Μαρκές Χάινς είχε 14 πόντους.

Η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε πολύ εύκολα της Τσεντεβίτα με 92-70, ανέβηκε στο 6-4 στον δεύτερο όμιλο και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές, ώστε να δει σε ποια θέση θα τερματίσει και σε ποιον όμιλο θα καταλήξει. Ο Φαμπιέν Κοσέρ είχε 20 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Γιάννης Μπουρούσης συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Τόρνικε Σενγκέλια είχε 16 πόντους για την Λαμποράλ. Από την Τσεντρβίτα, η οποία έμεινε στην τέταρτη θέση και θα βρεθεί στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ο Μάρκο Αράποβιτς είχε 12 πόντους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.