Πρώτος και τυπικά ο Ολυμπιακός

Written by  Δεκ 10, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς να ιδρώσει από την έδρα της Λιμόζ με 67-76 και εξασφάλισαν και τυπικά την πρώτη θέση στον όμιλό τους, ενώ πλέον αρχίζει ουσιαστικά την προετοιμασία του για υα πολύ δύσκολα παιχνίδια του Top 16 που ακολουθούν.

 

Οι «ερυθρόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τους Λοτζέσκι και Σπανούλη, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, έπαιξαν τη γνωστή σκληρή τους άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης –με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν και χαλάρωσαν καθώς όλα είχαν κριθεί- σούταραν με συνολικά 10/22 τρίποντα και τελικά πήραν μια νίκη χωρίς στην πραγματικότητα να δυσκολευθούν πολύ απέναντι στην μαχητική γαλλική ομάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σον Τζέημς για να τον διατηρήσει σε αγωνιστικό ρυθμό, με τον Αμερικανό, στην πρώτη του συμμετοχή να δείχνει ότι θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, αλλά μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι τον αγώνα και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να σκοράρει και να μοιράζει το παιχνίδι, προηγήθηκαν από νωρίς με 4-13 επιβεβαιώνοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν «δώρα» σε κανέναν αντίπαλό τους.

Με το μυαλό κυρίως στην άμυνα και με σωστές επιλογές στηξν επίθεση, παρ’ όλο που δεν απέφυγε τα λάθη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-20, με τον διεθνή pointguardνα κάνει ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς.

Διατηρώντας το ίδιο μοτίβο στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να κρατήσει τη διαφορά, να την ανεβάσει στο 27-40 στο 18’ και να κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 36-46, με τον Σάφαρτζικ να μειώνει με τρίποντο από το κέντρο.

Η Λιμόζ προσπάθησε να μειώσει στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όμως, ο Ολυμπιακός δεν αστειευόταν και βρίσκοντας σκοράρισμα από τα 6,75 μ. ανέβασε σταδιακά τη διαφορά, την έφτασε στο τέλος του δεκαλέπτου στο 48-65 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι εκεί.

Από το σημείο εκείνο η μόνη απορία είχε να κάνει με την τελική έκταση της διαφοράς, αλλά και το αν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, θα έδινε χρόνο συμμετοχής στον Σον Τζέημς για πρώτη φορά από την άφιξή του στην ομάδα.

Η διαφορά πήγε και στο +20 (48-68), ο Σον Τζέημς πήρε 5:23 συμμετοχής και ο Ολυμπιακός χαλάρωσε εντελώς, αλλά τελικά έφτασε στην επικράτηση με 67-76, «σφραγίζοντας» και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό του.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είδε να παίρνει πολλά από αρκετούς παίκτες του, κάτι που σίγουρα θα τον χαροποιεί ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί. Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Ντάνιελ Χάκετ είχε 9 πόντους με 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη και ο Γιάννης Αθηναίου είχε 8 πόντους με 5 ασίστ.

Για τη Λιμόζ, 14 πόντους με 6 ριμπάουντ είχε ο Αλί Τραορέ, με τον Λέο Βέστερμαν να προσθέτει 14 πόντους και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76

Λιμόζ (Ερβ): Σάφαρτζικ 5, Βοϊτσεχόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκατενς 8, Βέστερμαν 14, Φος, Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού-Κολό 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4, Ντιαλό

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέημς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11, Στρόμπερι 9, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13, Αγραβάνης, Μάντζαρης 12, Χάκετ 9, Αθηναίου 8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.