Όλα ανοικτά για το... δραματικό φινάλε των ομίλων

Written by  Δεκ 05, 2015

Τρομερές ανατροπές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον πραγαμτοποιήθηκαν μετά την όγδοη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, κάνοντας το φινάλε δραματικό και θεαματικό. Με το ένα «πόδι» στο Top 16 η Νταρουσάφακα και η Αναντολού Εφές, ελπίδες απέκτησαν Ζιελόνα Γκόρα, Μπάγερν, Ερυθρός Αστέρας και Ρεάλ, όσο ζει... ελπίζει και η Μακάμπι.

 

Η Ζιέλονα Γκόρα εκμεταλλεύτηκε την τραγική εικόνα που παρουσίασε η Λοκομοτίβ Κουμπάν και πήρε μια ευρεία νικη με 51-66 που της έδωσε την δεύτερη νίκη της στον όμιλο και πλέον, έρχεται την επόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ για να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα ώστε να μείνει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Οι Μπορόβνιακ, Πονίτκα και Μποστ είχαν από 11 πόντους για την πολωνική ομάδα, ενώ από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, 10 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Βίκτορ Κλαβέρ.

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση είναι η Νταρουσάφακα μετά την νίκη της επί της Ουνικάχα Μάλαγα με 63-57 που την φέρνει στο 4-4 στον όμιλο και με 2 νίκες πλεονέκτημα απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία, μάλιστα, υποδέχεται στην τελευταία αγωνιστική. Ο Ρέτζι Ρέντινγκ είχε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 4 λάθη και ο Μίλκο Μπιέλιτσα ολοκλήρωσε με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ για την τουρκική ομάδα, ενώ από την Μάλαγα, ο Νεμάνια Νέντοβιτς είχε 13 πόντους και ο Γουίλ Τόμας 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Βελιγράδι, όπου ο Ερυθρός Αστέρας μετά από μια εντυπωσιακή αναμέτρηση επικράτησε 96-91 της Χίμκι και την έπιασε μαζί με την Μπάγερν Μονάχου στο 4-4 και πλέον οι δύο τελευταίες αγωνιστικές θα είναι δραματικές σχετικά με το ποιες ομάδες του ομίλου θα ακολουθήσουν την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε στο Top 16. Ο Μάικ Ζιρμπές είχε 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κοψίματα και ο Κουίνσι Μίλερ πρόσθεσε μια ακόμα πληθωρική παρουσία με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα και 2 λάθη, οδηγώντας την σερβική ομάδα ένα βήμα από την επόμενη φάση. Από την Χίμκι, ο Αλεξέι Σβεντ προσπάθησε να κερδίσει μόνος το παιχνίδι, ολοκληρώνοντας με 28 πόντους (6/7 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/5 βολές) και 6 ασίστ.

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Μπάγερν Μονάχου που «έσπασε» την έδρα της Στρασμπούργκ με 69-82 και μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα και την Χίμκι διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα για τη νπρόκριση απέναντι στη γαλλική ομάδα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τζον Μπράιαντ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών με 17 πόντους, όμως, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ντεόν Τόμσον με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ και Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 7 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 κοψίματα. Ο Τζέρεμι Λελούπ ήταν ο πρώτος σκόρερ την Στρασμπούργκ με 11 πόντους και 5 ασίστ.

Την Πέμπτη, η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης με τη νικη της επί της Φενέρμπαχτσε και πλέον θα προσπαθήσει να σώσει την Ιστορία της διεκδικώντας το 2/2 στις τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης. Ο Σέρχιο Γιουλ με 17 πόντους και 4 ασίστ και ο Γκουστάβο Αγιόν με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που παρά την ήττα έχει διασφαλισμένη την πρώτη θέση, ο Γιαν Βέσελι άγγιξε το double-double με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με τον Νάντο Ντε Κολό να πιστοποιεί οτι βρίσκεται σε «δαιμωνιώδη» φόρμα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε εύκολα της Μπάμπεργκ με 88-100 και πρόσθεσε μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό της. Ο Γάλλος γκαρντ έκανε και πάλι απίστευτα πράγματα, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 27 πόντους, 2 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Κόρι Χίγκινς με 23 πόντους, ενώ ο Νικίτα Κουρμπάνοφ έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Αντρέα Τρινικιέρι, ο Νικολό Μέλλι είχε 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Η Λαμποράλ Κούτσα, δεν δυσκολεύθηκε να «διαλύσει» τη Λιμόζ με 92-56 και να παραμείνει στην δεύτερη θέση του ομίλου με απολογισμό 5-3. Ο Ντάριους Άνταμς είχε 23 πόντους και 5 κλεψίματα, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε και πάλι double-double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από την γαλλική ομάδα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, 14 πόντους είχε ο Λέο Βέστερμαν.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπάθησε να παίξει με την... τύχη της, ωστόσο, στο τέλος δεν το πλήρωσε και με την δύσκολη, όπως αποδείχθηκε νίκη της επί της Σάσσαρι με 74-76 κράτησε «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες της έχουν απομείνει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Συλβέν Λάντερσμπεγκ είχε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Γκάι Πνίνι να προσθέτει 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ από την ιταλική ομάδα που παραμένει η μόνη στην Ευρωλίγκα που δεν έχει ακόμα νίκη, ο Μαρκές Χάινς είχε 26 πόντους και ο Τζάρβις Βαρνάντο είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η Αναντολού Εφές επικράτησε εκτός έδρας της Τσεντεβίτα με 75-81 και μαζί με την κροατική ομάδα εκτός συγκλονιστικών ανατροπών, πέρασαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ντάριο Σάριτς είχε 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ντέρικ Μπράουν 12 πόντους με 6 ριμπάουντ, ενώ για την Τσεντεβίτα, 18 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Μίρο Μπιλάν.

Την Τρίτη, τέλος, η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε εύκολα της Καρσίγιακα με 74-52 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Top 16. Ο Μάντας Καλνιέτις είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Μπροκ Μότουμν 12 πόντου και 8 ριμπάουντ για τους νικητές, με τον Τζάστιν Κάρτερ να ξεχωρίζει για την Καρσίγιακα με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, αλλά και 6 λάθη. 

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.