Τα... 1.000σε ο Ναββάρο, νίκες για ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Λαμποράλ, αποχαιρετά η Μακάμπι

Written by  Νοε 20, 2015

Ο Χουάν Κάρλος Ναββάρο συμπλήρωσε 1000 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που οι συμπαίκτες του φρόντισαν να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο στην έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ακάθεκτες συνεχίζουν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε και Λαμποράλ Κούτσα, «βυθίζεται» η Μακάμπι, κερδίζει φίλους οι Στρασμπούργκ.

 

Η Μπαρτσελόνα τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την 1.000η εμφάνιση του Χουάν Κάρλος Ναββάρο με την φανέλα της, καθώς ήταν καταιγιστική και συνέτριψε την Καρσίγιακα με 107-79, παίρνοντας, παράλληλα, «εκδίκηση» για την ήττα της στην πρεμέρα της διοργάνωσης. Ο Σέην Λαβάλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καταλανών με 19 πόντους, με τον Αντέ Τόμιτς να προσθέτει 16 με 7 ριμπάουντ και τον Κάρλος Αρόγιο άλλους 18 πόντους, ενώ από την τουρκική ομάδα, ο Τζόε Ράγκλαντ τα έκανε σχεδόν όλα, με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Πιο κοντά στον αποκλεισμό από το Top 16 «έσπρωξε» η ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Μακάμπι Τελ Αβίβ που με την εκτός έδρας νίκη της με 82-88 «βύθισε» κι άλλο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014. Η Μακάμπι πλέον έμεινε στο 1-5 και χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα θαύμα για να μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε... όργια σημειώνοντας 25 πόντους (5/9 τρίποντα) και μοιράζοντας 5 ασίστ, ενώ ο Νάντο Ντε Κολό πρόσθεσε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την Μακάμπι που αρχίζει να χάνει κάθε ελπίδα, ο Τέιλορ Ρότσεστι είχε 20 πόντους και 5 ασίστ και ο Μπράιαν Ραντλ 19 με 4 ριμπάουντ.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις η Λαμποράλ Κούτσα πήρε μια εύκολη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 94-82 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου, κυνηγώντας τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής σέντερ που διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του έκανε double-double με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα και 2 λάθη και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης της ομάδας του. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φαμπιέν Κοσέρ με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Ντάριους Άνταμς πρόσθεσε άλλους 20 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από την Αρμάνι Μιλάνο που έμεινε στην τελευταία θέση με 1-5, ο Αλεσσάντρο Τζεντίλε έκανε και πάλι, ό,τι μπορούσε με 24 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Στάνκο Μπάρατς έκανε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η Φενέρμπαχτσε δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να πάρει μια εύκολη νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 67-84 και να παραμείνει μόνη πρώτη στον πρώτο όμιλο. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε 10-30 στην πρώτη περίοδο και έκτοτε δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει για τίποτα. Ο Μπόμπι Ντίξον είχε 25 πόντους με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Λουίτζι Ντατόμε να προσθέτει 17 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από τη γερμανική ομάδα που ισοβαθμεί στις τελευταίες θέσεις του ομίλου με 2-4 μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ερυθρό Αστέρα, 16 πόντους είχε ο Νιχάντ Τζέντοβιτς.

Η Στρασμπούργκ συνεχίζει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς με την νίκη της με 78-75 επί του Ερυθρού Αστέρα ανέβηκε στο 3-3 και πλέον αρχίζει να θέτει τις βάσεις για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Ο Τζέρεμι ΛεΛούπ με 24 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της γαλλικής ομάδας, με τον Ροντρίγκ Μπομπουά να συμπληρώνει 18 πόντους και τον Βλαντιμίρ Γκολούμποβιτς να προσθέτει 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τον Ερυθρό Αστέρα, ο Κουίνσι Μίλερ είχε 23 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Μάρκο Σιμόνοβιτς πρόσθεσε άλλους 18 πόντους.

Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε δύσκολα της Ζιέλονα Γκόρα με 67-56 και ανέβηκε στο 3-3, αφήνοντας τους Πολωνούς στην τελευταία θέση μετρώντας μόνο τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον απολογισμό τους. Για τους νικητές 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Γιανκούνας, ενώ από τους φιλοξενούμενους, ο Πονίτκα είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Στο ματς που διεξήχθη την Τετάρτη, η Χίμκι πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-85 και έκανε άνω κάτω τον πρώτο όμιλο. Η Ρωσική ομάδα που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με την παρουσία
της στην Ευρωλίγκα, ανέβηκε στο 4-2, αφήνοντας την απογοητευτική Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην τελευταία θέση του ομίλου με 2-4. Ο Ταϊρίς Ράις με 18 πόντους, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα έκανε μεγάλη «ζημιά» για την Χίμκι, έχοντας τη συμπαράσταση των Αλεξέι Σβεντ με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, Τζέημς Ογκουστίν με 12 πόντους και Πολ Ντέηβις με 9 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους που πλέον αρχίζουν να «ζώνουν τα φίδια» για το μέλλον τους στη διοργάνωση, ο Γκουστάβο Αγιόν
είχε 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκες με 17 πόντους.

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.