Με άμυνα από «ατσάλι» συνέτριψε τη Λιμόζ

Written by  Νοε 06, 2015

Με την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο να «τσακίζει κόκαλα» ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη επί της Λιμόζ με 75-49, ανέβηκε στο 3-1 στον δεύτερο όμιλο και έδειξε στοιχεία ότι αρχίζει πλέον να δένει σαν ομάδα, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις.

 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν στο παρκέ με ένα ημίχρονο καθυστέρηση, αφού στο πρώτο εικοσάλεπτο παρουσίασαν δείγματα ασύνδετης ομάδας, ατονία, αστοχία και πολλές λάθος επιλογές. Παρ’ όλο που η άμυνά τους ήταν αρκετά καλή, επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν βλέπονταν (ξεκίνησαν με 0/8 τρίποντα) και δε μπορούσαν να βρουν λύσεις προς το καλάθι, κλείνοντας το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 28-29.

Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ήταν ένα… άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτική άμυνα, «λύθηκε» επιθετικά και με ένα επιμέρους σκορ 47-20 έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με σημαντική διαφορά που του δίνει επιπλέον ψυχολογική «ανάσα» για τη συνέχεια.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε τους παίκτες του να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και ειδικά στο δεύτερο μέρος να ξεδιπλώνουν όλες τις αρετές τους και να δείχνουν ότι μπορούν να πετύχουν και φέτος πολύ σπουδαία πράγματα.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε για ένα ακόμα βράδυ ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος σημείωσε 13 πόντους με 10 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, ενώ double-doubleέκανε και ο Βασίλης Σπανούλης με 10 πόντους και 10 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε, όμως, να έχει και άλλους πρωταγωνιστές, με τον Γιώργο Πρίντεζη να πετυχαίνει 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να έχει 12 πόντους και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να κάνει πολύ μεγάλη εμφάνιση με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η Λιμόζ πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες επιθετικά βραδιές της ιστορίας της, χωρίς να έχει κάποιον διακριθέντα, παρά μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν και έβαλε πραγματικά δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Ράντι Κούλπεπερ είχε 10 πόντους, ενώ ο Φρέζους Ζερμπό είχε 9 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-19, 51-42, 75-49

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 13, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 12, Τσαϊρέλης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15, Αγραβάνης, Μάντζαρης 10, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου 6

Λιμόζ (Ερβέ): Σάφαρτζικ 6, Κούλπεπερ 10, Βολχιεχόβσκι, Ντάνιελς 7, Γκάτενς, Βέστερμαν 4, Πέιν 5, Μπουνγκού-Κολό, Τραορέ 8, Ντιαβαρά, Ζερμπό 9

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.