Σαν να μην κατέβηκε να παίξει…

Written by  Οκτ 30, 2015

Ο Παναθηναϊκός λύγισε από τις απουσίες και την κόπωση και απέναντι στην Μπαρτσελόνα που έψαχνε την πρώτη της νίκη μπροστά στο κοινό της γνώρισε βαριά ήττα με 77-52, προβληματίζοντας έντονα με την απόδοσή του.

 

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξαν κουρασμένοι, επηρεασμένοι από τις απουσίες λόγω τραυματισμών και χωρίς ίχνος αυτοσυγκέντρωσης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπαρτσελόνα για να πάρει μια μεγάλη νίκη τόσο σε έκταση όσο και σε ψυχολογία.

Ο Παναθηναϊκός σούταρε με τραγικά ποσοστά από την περιφέρεια (2/14 τρίποντα), έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (34 έναντι 41 της Μπαρτσελόνα) και υπέπεσε σε συνολικά 18 λάθη, επίδοση που δύσκολα θα μπορούσε να του δώσει τη νίκη απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα που έπειτα από το σοκ της πρεμιέρας αναζητούσε μια εμφατική νίκη για να δώσει απαντήσεις.

Ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να χτυπήσει από την αρχή εκεί που ο Παναθηναϊκός πονούσε και με τον Στράτο Περπέρογλου να ξεκινά «καυτός» εκμεταλλευόμενος την απουσία των Γιάνκοβιτς και Κούζμιτς, η Μπαρτσελόνα πήρε από το πρώτο δεκάλεπτο τον έλεγχο της αναμέτρησης.  

Η απουσία του Όγκνιεν Κούζμιτς που ήταν στον πάγκο, αλλά δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του ώστε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και τα δύο γρήγορα φάουλ των Πάβλοβιτς και  Ραντούλιτσα έβαλαν δύσκολα από νωρίς στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να ρίξει στο παρκέ τους νεαρούς Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη. Η απειρία στην πεντάδα του «τριφυλλιού» και η γενικότερη έλλειψη καθαρού μυαλού στον Παναθηναϊκό έδωσε «χώρο» τους γηπεδούχους για να πάρουν μια διαφορά και να κλείσουν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 17-11.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός σε όλες του τις γραμμές, κάτι που εκμεταλλεύτηκε εύκολα η Μπαρτσελόνα για να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (23-13 στο 12’) και να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση.

Με την περιφέρειά της να πετάει «φωτιές» και τον Παναθηναϊκό στο σύνολό του να είναι απελπιστικά κακός, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, έφτασε μέχρι και το +18 για την Μπαρτσελόνα (40-22 στο 17’) και τελικά το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 42-28.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να μειώσει σε 43-35, δείχνοντας τις προθέσεις του να μην παραιτηθεί, όμως, η Μπαρτσελόνα βρήκε τις λύσεις μέσα στη ρακέτα με τον Τόμιτς και στην περιφέρεια με τον Περπέρογλου για να προηγηθεί και πάλι στο τέλος της περιόδου με 55-43.

Οι «πράσινοι» είχαν πλέον μείνει από δυνάμεις και παραδόθηκαν στις ορέξεις των παικτών της Μπαρτσελόνα που όσο έβρισκαν περιθώριο, διεύρυναν το προβάδισμά τους. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά το -20 για τον Παναθηναϊκό στο 35’ (64-44), ενώ το τελικό σκορ 77-52 σηματοδότησε μια βαριά ήττα για το «τριφύλλι», τη δεύτερη σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αν ψάχνει κανείς να βρει διακριθέντες από τον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα βρει αφού όποιες αναλαμπές υπήρξαν, αυτές ήταν με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί. Ο Τζέημς Γκιστ με 13 πόντους και ο Τζέημς Φελτίν με 10 είχαν τις καλές στιγμές τους, όμως, σε σημεία που η Μπαρτσελόνα είχε ήδη πάρει διαφορές. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, όμως, φορτώθηκε νωρίς με φάουλ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει αρκετά, ο Νικ Καλάθης είχε 8 πόντους (4/12 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε 24.21’ έμεινε άποντος με 0/4 σουτ, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλέψιμο και 3 λάθη.

Από τους νικητές, ο Τζάστιν Ντόελμαν είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Στράτος Περπέρογλου είχε 11 πόντους (3/6 τρίποντα), ο Αντέ Τόμιτς είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Άλεξ Αμπρίνες με τους 11 πόντους του στο τέλος συνέβαλε στο να «ανοίξει» η διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιστρέψει και να μελετήσει τα λάθη του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τον περιμένει σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 13, Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11, Ναββάρο 8, Σατοράνσκι 7, Βεζένκοφ, Σάμουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6, Περπέρογλου 11, Τόμιτς 11

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9, Φελντίν 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης, Λούτζης, Κούζμιτς

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.