Η «πυραυλοκίνητη» Ρεάλ και η μεγάλη «απόδραση» της Μάλαγα

Written by  Οκτ 23, 2015

Μεγάλες «μάχες» και πλούσιο θέαμα είχε η πρώτη μέρα της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, όπου ξεχώρισαν εκτός από τη νίκη του Παναθηναϊκού, η «θυελλώδης» επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η «απόδραση» της Μάλαγα από το Τελ Αβίβ.


Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης «ξέσπασε» πάνω στον δύσμοιρο Ερυθρό Αστέρα για την ήττα της στην πρεμιέρα, παίρνοντας μια ευρεία νίκη με
98-71, που, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση μπορεί και να θεωρηθεί τιμητικό σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε 19-2 μόλις στο 8’ και έκτοτε η διαφορά μόνο αυξανόταν, φτάνοντας ακόμα και το +36 (56-20) για τους Μαδριλένους. Πέντε παίκτες της «Βασίλισσας» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τους Κάρολ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ και Αγιόν με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ να ξεχωρίζουν. Σπουδαία εμφάνιση και από τον  Σέρχιο Γιουλ που πέτυχε 6 πόντους, αλλά μοίρασε και 11 ασίστ.

Για τον δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, η Αναντολού Εφές δυσκολεύτηκε για περίπου 30’ να κάμψει την αντίσταση της Αρμάνι
Μιλάνο, όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησε «γκάζι» και πήρε μια καλή νίκη και μαζί μια γενναία διαφορά με 89-74. Ο Τζον Ντίμπλερ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από την ιταλική ομάδα, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε και ο Μίλαν Μάτσβαν με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την Αρμάνι στη νίκη.

Για τον ίδιο όμιλο, έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, η Λιμόζ εμφάνισε τάσεις «αυτοχειρίας» και, παρά τη μεγάλη διαφορά που είχε πάρει στη διάρκεια του αγώνα, επέτρεψε στην γηπεδούχο Τσεντεβίτα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά τελικά κατάφερε να «αποδράσει» με 80-84 και να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά ήταν ο Νομπέλ Μπουγκού-Κολό, ο οποίος είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την κροατική ομάδα που ακόμα δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης, ο Πούλεν ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Με τον Μιντάουκας Κουζμίνσκας να είναι εντυπωσιακός και σχεδόν αλάνθαστος (23 πόντοι με 6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές) η Μάλαγα πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Ισραήλ με 82-93 απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και «ζευγάρωσε» τις νίκες της στον τέταρτο όμιλο. Την ίδια στιγμή, η «ομάδα του λαού» έμεινε χωρίς νίκη έπειτα από δύο αναμετρήσεις, έχοντας τον Τέιλορ Ρότσεστι πρώτο σκόρερ με 18 πόντους και 7 ασίστ. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση της Μακάμπι τίμησε τη μνήμη του Νέιτ Χάφμαν, κρεμώντας στην οροφή του γηπέδου τη φανέλα του με το νούμερο «7».

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Χίμκι με 69-60 και πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νιχάντ Τζέντοβιτς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Κέι Σι Ρίβερς είχε επίσης 15 πόντους, ενώ από τη ρωσική ομάδα ο Αλεξέι Σβεντ ξεχώρισε με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Τζέημς Ογκουστίν έκανε
double-double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Κίμκι 69-60
Ρεάλ Μαδρίτης-Ερυθρός Αστέρας 98-71
Στρασμπούρ-Φενέρμπαχτσε 23/10
2ος Όμιλος
Εφές Αναντόλου-Αρμανι Μιλάνο 89-74
Τσεντεβίτα-Λιμόζ 80-84
Λαμποράλ Κούτσα-Ολυμπιακός 23/10 (21.30)
3ος Όμιλος
Παναθηναϊκός-Καρσίγιακα 85-73
Ζαλγκίρις Κάουνας-Λοκομοτίβ Κουμπάν 23/10
Μπαρτσελόνα-Ζελιόνα Γκόρα 23/10
4ος Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μάλαγα 82-93
Μπάμπεργκ-Νταρουσάφακα 23/10
Σάσαρι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23/10

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.