Το Final Four 2016 επιστρέφει στο Βερολίνο

Written by  Μάι 12, 2015

Το Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου θα φιλοξενήσει το Final Four του 2016, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή της Turkish Airlines Euroleague, επιστρέφοντας τη διοργάνωση στο γήπεδο όπου το 2009 ο Παναθηναϊκός είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης για πέμπτη φορά στην ιστορία του.

 

«Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι το Final Four του 2016 επιστρέφει στο Βερολίνο», ανέφερε στις σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Airlines Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος τόνισε πως το συγκεκριμένο γήπεδο είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης και η πόλη ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους φιλάθλους. Όπως τόνισε, το 2009 υπήρξε μια άψογηδιοργάνωση που ανέβασε ψηλά τον πήχη της ποιότητας στα Final Four και εξέφρασε την ελπίδα να συμβεί το ίδιο και το 2016.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το διάστημα 12-15 Μαϊου 2016, ενώ η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται για τις επόμενες διοργανώσεις να διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη και τη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανές» αγορές που θεωρεί ότι ειναι χρήσιμες για την ανάπτυξη του αθλήματος και, κυρίως την προσέλκυση επενδυτών που θα βοηθήσουν πολύ στην αύξηση των οικονομικών για τις ομάδες.

Πηγή και Φωτό: Euroleague Basketball 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.