Απίστευτο «δώρο» της Εφές στη Ρεάλ

Written by  Απρ 17, 2015

Η Αναντολού Εφές έφτασε μια «ανάσα» από το «break» στη Μαδρίτη, όμως, στο τέλος «αυτοκτόνησε» χάνοντας διαφορά 17 πόντων και μαζί την ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης που με το τελικό 90-85 έκανε το 2-0 στις νίκες και πλέον έχει τρεις ευκαιρίες για να διασφαλίσει την πρόκρισή της στο Final Four του οποίου θα είναι η οικοδέσποινα.

 

Η Ρεάλ χρειάστηκε μόλις 9 αγωνιστικά λεπτά για να καλύψει τη διαφορά από το -17 και να ξαναπάρει τα ηνία του αγώνα, αποδεικνύοντας πως είναι απόλυτα αποφασισμένη να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με επιμέρους σκορ 15-29, ανέτρεψε το 22-16 της πρώτης περιόδου και μπήκε στη θέση του οδηγού καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό Τόμας Ερτέλ που έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ, αλλά και τον πολύπειρο Νέναντ Κρστιτς που κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους για την Αναντολού Εφές (45-62 στο 24’), όμως, η Ρεάλ αντέδρασε και με ένα εντυπωσιακό σερί 18-4 έκλεισε τη διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μόλις στους τρεις πόντους και πήρε σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη νίκη.

Η Ρεάλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (68-68) στο 32’, όμως, η Εφές έδειξε σημάδια ανάκαμψης και ξαναπήρε προβάδισμα 75-82 στο 38’ έχοντας πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Κι εκεί που όλα φαίνονταν «μαύρα» για τους γηπεδούχους, η Ρεάλ έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 και πήρε προβάδισμα με 85-82, σκορ που διαμορφώθηκε 21’’ πριν το τέλος με αντιαθλητικό φάουλ του Ντρέιπερ σε κλέψιμο του Γιουλ. Το τρίποντο του Ματ Τζάνινγκ στα 12’’ έδωσε πρόσκαιρες ελπίδες στην Εφές, που, ωστόσο, δεν ήταν αρκετές.

Η Ρεάλ ήταν πιο ψύχραιμη στο τέλος και πήρε την αγχωτική νίκη με 90-85 που την κρατά μόλις μία νίκη μακριά από το Final Four.

Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν εντυπωσιακός και ο κύριος υπεύθυνος της ανατροπής για την Ρεάλ, κάνοντας double-doubleμε 18 πόντους και 12 ασίστ, ενώ έκανε το καθοριστικό κλέψιμο που έφερε το αντιαθλητικό φάουλ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο τέλος της αναμέτρησης. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Ρούντι Φερνάντεθ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους είχε επίσης ο Ρίβερς, 11 ο Ροντρίγκεθ και 10 ο Νοτσιόνι.

Για την Αναντολού Εφές που σίγουρα θα πρέπει να βρει κουράγιο να συνέλθει από το σοκ της τεράστιας ευκαιρίας που απώλεσε, πήγε χαμένη η εντυπωσιακή εμφάνιση του Τόμας Ερτέλ που έκανε double-double, με 16 πόντους, 15 ασίστ και 6 ριμπάουντ, αλλά και του Νέναντ Κρστιτς που σταμάτησε στους 23 πόντους και τα 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 37-45, 63-66, 90-85

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.