Η «κουμπαριά» που δεν χάλασε και η πρόκριση για Εφές και Μακάμπι

Written by  Απρ 10, 2015

Η βραδιά των «εκκαθαρίσεων» για την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να επικρατεί της Αναντολού Εφές, χωρίς, ωστόσο να της στερεί την πρόκριση, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να περιμένει τον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ να προκρίνεται μετά από την πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη της επί της Άλμπα Βερολίνου που χάρισε αυτόματα την πρόκριση και στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν χαρίστηκε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και με τη νίκη της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 83-71 «σφράγισε» την πρώτη θέση του ομίλου της και άφησε την Αναντολού Εφές να αγωνιά για το αποτέλεσμα της Λαμποράλ Κούτσα απέναντι στη Μακάμπι.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκειά του και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών της Αναντολού Εφές να γυρίσουν το παιχνίδι, πήραν τη νίκη που τη φέρνει αντιμέτωπη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γκάουντελοκ που σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς πρόσθεσε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ. Ο Στράτος Περπέρογλου είχε 11 πόντους και ο Νέναντ Κρστιτς με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ προσπάθησαν να δώσουν την πρόκριση στην ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 41-33, 59-55, 83-72

Λίγη ώρα αργότερα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της βραδιάς έπαιρνε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου που πάλεψε για την νίκη-πρόκριση στα playoffμε 64-73, τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και μαζί πήρε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση, χαρίζοντας στην ελληνική ομάδα ένα ήσυχο φινάλε στην δική της αναμέτρηση.

Ο Ντέβιν Σμιθ με 28 πόντους και 7/10 τρίποντα, αλλά και 7 ριμπάουντ, ήταν εκείνος που οδήγησε τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην πρόκριση και στα playoffτης διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσουν με μειονέκτημα έδρας το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Ο Μπράιαν Ραντλ με 13 πόντους και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με 10 βοήθησαν επίσης την ομάδα τους.

Από την Άλμπα που δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στην οκτάδα, ο Άλεξ Ρένφρο με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά και ο Τζαμέλ ΜακΛιν προσπάθησαν να οδηγήσουν τους συμπαίκτες τους στην επιτυχία, αλλά έμειναν με την γλυκόπικρη γεύση ότι ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-41, 51-53, 64-73

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και με την εύκολη εκτός έδρας νίκη της με 79-88, «σφράγισε» την πρώτη θέση του ομίλου της και θα βρεθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας με στόχο την πρόκριση στο FinalFourκαι, βεβαίως, την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Σάσα Καούν με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν το πρώτο «βιολί» για τους νικητές και τον ακολούθησε ο Αντρέι Κιριλένκο προσθέτοντας 14 πόντους με 7 ριμπάουντ. Για την Αρμάνι που φέτος είχε αρκετά χαμηλό «ταβάνι», ο Σάμουελς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Τζεντίλε με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ αποχαιρέτισαν τη διοργάνωση με καλή εμφάνιση για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 34-55, 55-73, 79-88

Η Ουνικάχα Μάλαγα έπαιξε για την ιστορία της και δεν χαρίστηκε στην Λαμποράλ Κούτσα, καθώς με τη νίκη της με 93-84 την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, στέλνοντας στη θέση της την Αναντολού Εφές που νωρίτερα είχε ηττηθεί από την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο Ράιαν Τούλσον με 17 πόντους και 6 ασίστ και ο Τζέισον Γκρέιντζερ με 15 πόντους και 6 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τη Λαμποράλ που δεν κατάφερε να είναι εκείνη που θα πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα, ο Κοσέρ με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Σαν Εμετέριο με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 43-36, 70-59, 93-84

Φωτό: Euroleague Basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.