Νίκησε και ελπίζει η Εφές του «Ντούντα»

Written by  Απρ 04, 2015

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ ξεκαθάρισε την θέση της ελληνικής ομάδας, καθώς και τις δύο που θα πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας για τα play off, ωστόσο, η νίκη της Αναντολού Εφές επί της Αρμάνι Μιλάνο διατηρεί ακόμα την αγωνία για το ποια ομάδα θα είναι εκείνη που θα πάρει την τέταρτη θέση του ομίλου. Στο τέλος, η Ζαλγκίρις πήρε τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Η Αναντολού Εφές χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, την ίδια ώρα που η Αρμάνι Μιλάνο έπαιζε τα «ρέστα» της για τον ίδιο στόχο. Η ιταλική ομάδα αιφνιδίασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα, ανεβάζοντας, μάλιστα, τη διαφορά ακόμα και στο +15, ωστόσο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντέδρασαν, μείωσαν σταδιακά τη διαφορά και τελικά πήραν τη νίκη με 86-78 που τους δίνει ελπίδες την ερχόμενη αγωνιστική απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του κουμπάρου Ομπράντοβιτς για την πρόκριση στα playoff.

Αντίθετα, η Αρμάνι Μιλάνο δεν θα καταφέρει να συμμετάσχει στην προημιτελική φάση, αφού ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα, υπολείπεται τόσο της Εφές, όσο και της Λαμποράλ Κούτσα που θα «μονομαχήσουν» για το τέταρτο εισιτήριο.

Ο Τόμας Ερτέλ με 26 πόντους και 5 ασίστ και ο Νέναντ Κρστιτς με 22 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τη ντουρκική ομάδα, ενώ οι Μάρσον Μπρουκς και Αλεσάντρο Τζεντίλε με 17 πόντους ο καθένας, καθώς και ο Σαμάρντο Σάμουελς με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ προσπάθησαν να διατηρήσουν ζωντανή την Αρμάνι.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 36-42, 63-59, 86-78

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε με 76-60 του Ερυθρού Αστέρα και ολοκλήρωσε με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στην φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης «αγγίζοντας» το double-doubleμε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ για την Ζαλγκίρις, πολύ καλή εμφάνιση είχαν επίσης και οι Τσέρι με 17 πόντους και Άντερσον με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Από τον Ερυθρό Αστέρα που υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό, κρατώντας την τύχη της ελληνικής ομάδας στα χέρια του, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ήταν και πάλι ανίκητος, σκεπάζοντας τα καλάθια με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους προσέφερε ο Τζένκινς.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 40-27, 51-55, 76-70 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.