Ευρωλίγκα: τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής

Written by  Νοε 14, 2014

Μεγάλες συγκινήσεις, αλλά και μεγάλα ρεκόρ έκρυβε το πρώτο "πιάτο" των αγώνων για την πέμπτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

 

Στον Α' όμιλο, η Νίζνι επικράτησε της Ούνιξ Καζάν εκτός έδρας με 79-73. Οι 15 πόντοι του Νίκου Ζήση και οι 13 του Κώστα Καιμακόγλου δεν έφτασαν για την ομάδα του Αργυρή Πεδουλάκη για να φτάσει στη δεύτερη νίκη της στον όμιλο και πλέον, μπαίνει σε σοβαρές περιπέτειες για την παρουσία της στη διοργάνωση. Από τους νικητές που σημείωσαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη κορυφαίος ήταν ο Τέιλορ Ροτσέστι με 24 πόντους.

Απόψε, η Αναντολού Εφές έχει να ανέβει ένα "βουνό" απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την ίδια ώρα στην Ιταλία η Ζαλγκίρις θα επιδιώξει τη νίκη επί της αδύναμης Σάσσαρι, που θα την φέρει μόνη στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στο Β' όμιλο, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι πέρασε από την «Μαρτίν Καρπένα» επικρατώντας δύσκολα της Μάλαγα με 70-66 σε μια αναμέτρηση που η νίκη αποτελούσε μονόδρομο όχι μονό για την ομάδα, αλλα και για τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης Γκάι Γκούντες. Κορυφαίος από τους Ισραηλινούς ήταν ο Ντέιβιντ Σμίθ με 24 ποντους, ενώ από τους γηπεδούχους από 16 ποντους σημείωσαν οι Τούλσον και Τόμας.

Η ΤΣΣΚΑ αναμένεται να έχει εύκολο έργο στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Λιμόζ, ενώ η Τσενεβίτα θα επιδιώξει να πάρει τη δεύτερη νίκη της επί της Άλμπα Βερολίνου που θα αγωνιστεί με τον ίδιο ακριβώς στόχο.

Στον Γ' όμιλο, η Αρμάνι Μιλάνο επανήλθε στις νίκες με το άνετο 90-71 επί της Τούροφ. Ράντλαρ με 20 και Τζέντιλε με 19 ήταν οι κορυφαίοι για την Πρωταθλήτρια Ιταλίας, ενώ από τους Πολωνούς που παρέμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου ο Τόνι Τέιλορ με 15 ποντους ήταν εκείνος που προσπάθησε περισσότερο.

Στο Μόναχο, ο Άντριου Γκούντελοκ ακόμα βάζει... τρίποντα! Ο Αμερικανός γκαρντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 34 ποντους και 10/13 τρίποντα υπέγραψε την νίκη της τουρκικής ομάδας με 93-86 επί της Μπάγερν.

Ο Αμερικανός σκόρερ της Φενέρ με τα 10 τρίποντα κόντρα στους Βαυαρούς ξεπέρασε το απόλυτο ρεκόρ (9) το οποίο μέχρι χθες ανήκε στους Σαούλιους Στομπέργκας (9/9 με την ΑΕΚ το 2001), Μίρζα Τελέτοβιτς (9/13 με την Κάχα Λαμποράλ το 2010) και Τόμας Κελάτι (9/19 κόντρα στη Ρόμα το 2009).Το παιχνίδι, ωστόσο, που ξεχωρίζει είναι το μεγάλο ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό.

Στον Δ' όμιλο και στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός είχε εύκολο βράδυ και έφτασε άνετα στην νίκη με 93-66 επί της Γαλατασαράι. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν αήττητοι μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Χάντερ με 17, Σπανούλης με 16 και Μάντζαρης με 15 έκαναν τα πράγματα για την ομαδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο. Από τους ηττημένους προσπάθησε μονό ο Κάρλος Αρόγιο με 14 ποντους.

Στη Λιθουανία, η Νεπτούνας επικράτησε της Βαλένθια με 94-87, έφτασε τις δυο νίκες στη regular season και συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκρισή της στο TOP-16. Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Γκαϊλιους (19π.). Από την άλλη πλευρά, ο Ριμπας είχε 22 πόντους, όμως, οι προσπάθειές του δεν ήταν αρκετές για την ισπανική ομάδα που ''έπεσε'' στο 1-4 στον όμιλο.

 Ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε επιβλητικά από την έδρα των Βάσκων της Λαμποράλ Κούτσα με 66-86 και έδειξε πόσο σημαντική ήταν η νίκη του Ολυπιακού την περασμένη εβδομάδα. Οι Σέρβοι με την νίκη τους αυτή αύξησαν τις πιθανότητες για τη δεύτερη θέση σε αντίθεση με την Λαμποράλ που μπήκε σε περιπέτειες. Μάλιστα η ήττα αυτή έφερε και την αποπομπή του Μάρκο Κρέσπι από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.