Ο Ολυμπιακός για το 5/5 και οι...υπόλοιποι

Written by  Νοε 13, 2014

Ο Ολυμπιακός περιμένει απόψε στο ΣΕΦ την Γαλατασαράι για την πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα, φιλοδοξώντας να κάνει το 5/5 και να «κλειδώσει» ουσιαστικά από νωρί ς όχι μόνο την πρόκριση στο Top 16, αλλά και την πρώτη θέση στον όμιλό του. Σπουδαίες αναμετρήσεις στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.

 

Για τον Α’ όμιλο, Ούνικς Καζάν και Νιζνί Νοβγκορόντ παίζουν ουσιαστικά την «ύπαρξή» τους στη διοργάνωση, αφού με ρεκόρ 1-3 μέχρι στιγμής ο ηττημένος της αναμέτρησης θα βρεθεί σε δύσκολη θέση ακόμα και για την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Top 16.

Για τον Β’ όμιλο, όπου η ΤΣΣΚΑ με 4-0 (αγωνίζεται αύριο) έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα για την πρώτη θέση, Ουνικάχα Μάλαγα και Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμετρώνται για να πάρουν κεφάλι στην κούρσα για τη δεύτερη θέση. Η ισπανική ομάδα έχει το πλεονέκτημα και θέλει να πάρει τη νίκη για να αποσπαστεί δύο νίκες από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης που με ήττα θα βρεθεί πίσω, ενώ θα νοιώθει και την «απειλή» από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.

Μπορεί το μεγάλο παιχνίδι του Γ’ ομίλου μεταξύ της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού να γίνεται αύριο, ωστόσο, στις υπόλοιπες αναμετρήσεις του ομίλου, το ενδιαφέρον δεν λείπει. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και έχει ανάγκη τη νίκη για να μείνει κοντά στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ από την πλευρά της, η τουρκική ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει αφενός να μην μπει σε περιπέτειες, αφετέρου, να αξιοποιήσει πιθανή ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη προκειμένου να μείνει στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Αρμάνι και Τουρόφ, αμφότερες με ρεκόρ 1-3  παίζουν τα «ρέστα» τους προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στον δεύτερο γύρο.

Στον Δ’ όμιλο, ο Ολυμπιακός με νίκη επί της Γαλατασαράι γίνεται το απόλυτο «αφεντικό» και ουσιαστικά δεν κινδυνεύει για την πρώτη θέση, κερδίζοντας, ταυτόχρονα, τον απαιτούμενο χρόνο για να δέσει ακόμα περισσότερο ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, όλες οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες κάποια από τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που οδηγούν στο Top 16. Λαμποράλ Κούτσα και Ερυθρός Αστέρας συγκρούονται με στόχο τη νίκη που θα ανεβάσει στην δεύτερη θέση, ενώ την ίδια ώρα, Νεπτούνας και Βαλένθια θα διεκδικήσουν τη δεύτερη νίκη τους στη διοργάνωση, προκειμένου να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους για τη συνέχεια.

Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής διεξάγονται αύριο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.