Euroleague: Τέταρτη αγωνιστική. Θέαμα και προσδοκίες

Written by  Νοε 07, 2014

Θέαμα, ανατροπές και εκπλήξεις έκρυβε το πρώτο «πιάτο» της τέταρτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, η οποία ολοκληρώνεται απόψε με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ και του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

 

Για τον Α’ όμιλο, η Αναντολού Εφές πήρε εκτός έδρας νίκη επί της Νιζνί Νοβγκορόντ με 66-76, έχοντας ως κορυφαίους τους Ντάριο Σάριτς με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ και Μίλκο Μπιέλιτσα με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ. Για τους Ρώσους που έμειναν στο 1-3 στον όμιλο, ο Τέιλορ Ρότσεστι είχε 19 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 77-71 και μαζί με την Εφές άρχισαν να παίρνουν «κεφάλι» πίσω από την Ρεάλ για την πρόκριση στο Top 16. Κορυφαίος για τη λιθουανική ομάδα που ανέβηκε στο 3-1 ήταν ο Τζέημς Άντερσον, ο οποίος έκανε απίστευτα πράγματα με 27 πόντους, 11 ριμπάουν, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 4 λάθη. Για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που με το 1-3 αρχίζει να θέτει σε κίνδυνο την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ο Κιθ Λάνγκφορντ σταμάτησε στους 24 πόντους, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η αγωνιστική δράση στον όμιλο είχε ξεκινήσει από την Τετάρτη, όταν στο πιο πλούσιο από πλευράς θεάματος παιχνίδι της αγωνιστικής, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την ουραγό του ομίλου Σάσσαρι με 115-94, έχοντας και πάλι πλουραλισμό, έστω και απόντος του Ρούντι Φερνάντες, με τους Ρέγες (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Γιουλ, Κάρολ και Νοτσιόνι (από 15 πόντους και Ροντρίγκες (6 πόντοι, 12 ασίστ) να πρωταγωνιστούν. Ο Μίροσλαβ Τόντιτς με 20 πόντους και ο Σέιν Λαβάλ με 12 πόντους, 13ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 1 λάθος ήταν αυτοί που ξεχώρισαν από την ιταλική ομάδα.

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Τελ Αβίβ, όπου για τον Β’ όμιλο η Τσεντεβίτα επικράτησε της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι με 73-83 πετυχαίνοντας, παράλληλα, την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. Ο Ρόκο Ούκιτς με 17 πόντους και 6 ασίστ, ο Νεμάνια Γκόρντιτς με 16 πόντους και ο Μάριο Δέλας με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης της κροατικής ομάδας, ενώ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική περόοδο, ο Τζέρεμι Πάργκο είχε πολύ καλή απόδοση με 24 πόντους και 5 ασίστ.

Η αγωνιστική στον όμιλο ολοκληρώνεται με το ντέρμπι των πρωτοπόρων και αήττητων ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά και με την αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου που ψάχνει την πρώτη της νίκη με την Λιμόζ που επιδιώκει να πιάσει την Μακάμπι με ρεκόρ 2-2 .

Το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας έγινε στην Κωνσταντινούπολη για τον Γ’ όμιλο, όπου συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τη Μπαρτσελόνα. Σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι Καταλανοί που είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν την υπόθεση νίκη πολύ νωρίτερα, στο τέλος καρδιοχτύπησαν, αλλά έφυγαν νικητές με 78-80 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο. Αντίθετα, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έμεινε στο 2-2 και δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Παναθηναϊκό, με νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο να μείνει μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπραντ Όλεσον με 16 πόντους και 4/4 τρίποντα, ενώ για τους νικητές καλύτερος ήταν ο Λούκα Ζόριτς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Μεγάλη και ιστορική νίκη, την πρώτη της στην παρουσία της στην Ευρωλίγκα πέτυχε η Τουρόφ, που επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 89-78, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάμιαν Κούλιγκ με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ για τους Γερμανούς, ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς με 16 πόντους.  

Για τον Δ’ όμιλο, τέλος, όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός, όλες οι αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα. Οι Πειραιώτες, ως γνωστόν, αντιμετωπίζουν τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με στόχο την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια, κάτι που θα τους δώσει «αέρα» για την πρώτη θέση στην φάση των ομίλων. Στον ισπανικό «εμφύλιο» η απογοητευτική Βαλένθια θα ψάξει την πρώτη της νίκη στον όμιλο απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα που θέλει τη νίκη για να ανέβει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Γαλατασαράι θα υποδεχθεί τη Νεπτούνας με τον νικητή να φτάνει στο 2-2 και τον ηττημένο να μπαίνει σε περιπέτειες με ρεκόρ 1-3.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.