Στην 5η θέση των σκόρερ της Ευρωλίγκα ο Σπανούλης

Written by  Νοε 01, 2014

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του απέναντι στην Νεπτούνας πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων, όμως, με την επίδοσή του αυτή, κατάφερε επίσης να μπει και στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τον αγώνα απέναντι στην Λιθουανική ομάδα με 34 πόντους έχοντας 5/10 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 6/10 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη, συγκεντρώνοντας συνολικά 34 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ καριέρας για τον Βασίλη Σπανούλη τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση έχει αγωνιστεί.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, με τους 34 πόντους του έφτασε τους 2450 σε 177 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ανεβαίνοντας στην 5η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Πλέον, επόμενος στόχος είναι να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πάνω του βρίσκονται οι Μάικ Μπατίστ που έχει ήδη αφήσει την ενεργό δράση, ο Γιάκα Λάκοβιτς που και αυτός είναι προ των πυλών της αποχώρησης και ο Μάρκους Μπράουν που επίσης έχει αποσυρθεί. Πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο «μπόμπερ» Χουάν Κάρλος Ναββάρο, ο οποίος σε 261 συμμετοχές έχεις 3508 πόντους, επίδοση που δύσκολα θα καταφέρει κάποιος να ανατρέψει.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.