Θρίλερ στη Ρωσία, καθάρισε ο Βασιλειάδης για την Μάλαγα

Written by  Οκτ 25, 2014

Πολύ μεγάλα και δραματικά παιχνίδια περιλάμβανε η χθεσινή ήμερα για τη δεύτερη αγωνιστική της ευρωλίγκας.

 

Στον Α όμιλο δραματικό παιχνίδι έγινε στη Ρωσία όπου η Ρεάλ πέρασε, δια πύρος και -σιδηρού, από την έδρα της Ούνιξ Καζάν με 75-76 χάρις σε buzzer-beater καλάθι του Σέρτζιο Γιούλ. Η «βασίλισσα» έστω και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της στον όμιλο σε αντίθεση με την ομαδα του Αργύρη Πεδουλάκη που μετρά ήδη 2 ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές. Ρούντι Φερνάντεθ και Άγιον Γκουστάβο με 10 ποντους ήταν πρώτοι σκόρερ για τη Ρεάλ ενώ από την Ούνιξ Λάνγκφορντ με 23 και Τζέιμς με 13 ήταν εκείνοι που προσπάθησαν περισσότερο από την ομαδα της Ρωσίας.

Στο Κάουνας η Ζαλγκίρις δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Νίζνι και τη διέλυσε με 97-63 αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των Λιθουανων σε αντίθεση με τους Ρώσους που έφυγαν με την δεύτερη ήττα στις αποσκευές τους. Γιαγκούνας με 13, Σογκάιλα,Αντερσόν με 12 και Γκουντάιτις με 10 ποντους έκαναν τα πράγματα εύκολα για την πρωταθλήτρια Λιθουανίας. Αντίθετα ο μονός διασωθείς από το Ρωσικό ναυάγιο ήταν ο Ρότσεστι Τέιλορ με 16 ποντους.

Τη δεύτερη σερί της νίκη πέτυχε η Εφές Αναντολού που επικράτησε στην Ιταλία της Σάσαρι με 82-75. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είδε την «αεροπορία» της ομάδας να πετυχαίνει 29 ποντους( 15 ο Κρίστιτς και 14 ο Λασμέ) ενώ άλλους 14 πρόσθεσε και ο Μάθιου Τζάνιγκ. Από τους Ιταλούς ο συνήθης ύποπτος Τζερόμ Ντάισον σημείωσε 21 ποντους που όμως αποδεδείχθηκαν πολύ λίγοι για την ομάδα του.

Στο Β όμιλο ο Κώστας Βασιλειάδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη της Ουνικάχα Μάλαγα επί της Άλμπα με 87-84. Ο έλληνας γκαρντ με τριποντο ακριβώς την ώρα που κοκκίνιζε το ταμπλό στην τετάρτη περίοδο υπέγραψε την 2η νίκη της Μαλάγα στη διοργάνωση. Τούλσον με 13 και Γκρέιντζερ με 12 βοήθησαν τον Βασιλειάδη στην νίκη της Μαλάγα, από τους Γερμανούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκο Μπάνιτς με 16.

Στο «Μπο Μπλάν» η Λιμόζ πέτυχε την πρώτη της νίκη στην ευρωλίγκα με το 71-60 επί της Τσεντεβίτα. Για τους «Λιμούζο» ο Μπογκού Κολό Νομπέλ πέτυχε 17 ποντους ενώ από την πρωταθλήτρια Κροατίας ο Λούκα Μπάμπτιτς με 14 ποντους ήταν ο μονός που προσπάθησε για την ομαδα του κόουτς Ρέπεσα.

Τέλος στο μοναδικό παιχνίδι του Δ ομίλου ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ έκανε το 2/2 με την νίκη του επί της Λαμποράλ Κούτσα με 63-57. Ο Λοτζέσκι με 15 ποντους ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ενώ από τους Βάσκους ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 14 ποντους προσπάθησε περισσότερο αλλα η ομαδα του δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Φάληρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Α όμιλος

Ούνιξ Καζάν-Ρεάλ Μαδρίτης 75-76
Ζαλγκίρις Κάουνας-Νίζνι 97-63
Σάσαρι-Αναντολού Εφές 75-82

Β όμιλος

Λιμόζ-Τσεντεβίτα 71-60
Ουνικάχα-Άλμπα 87-84

Δ όμιλος

Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα 63-57

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.