Περίπατος για ΤΣΣΚΑ, εύκολα τα φαβορί

Written by  Οκτ 24, 2014

Στον Β όμιλο το περιμέναμε ντέρμπυ αλλα τελικά παράσταση για ένα ρολό εξελίχτηκε.

 Στην Μόσχα η ΤΣΣΚΑ συνέτριψε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι με 99-80 παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ούιμς με 18 και Σάσα Κάουν με 17 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους Ρώσους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 15. Από την «ομαδα του λάου» ο μονός που προσπάθησε ήταν ο Μπράιαν Ράντλ με 18 ποντους. Σοφόκλης Σκορτσιανίτης και Άλεξ Μάριτς βρέθηκαν σε πολύ κακή βράδια( 4 και 8 πόντοι αντίστοιχα).

Στον Γ όμιλο η Μπαρτσελόνα πέρασε από το Μιλάνο επικρατώντας της Αρμάνι με 78-63. Ρεκόρ καριέρας έκανε ο Αμπρίνες με 21 ποντους ενώ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Πλάις με 16 ποντους. Από την Αρμάνι που υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση Χάκετ με 15 και Τζέντιλε με 11 προσπάθησαν περισσότερο από τους Ιταλούς.

Εύκολη αποστολή είχε και η Φενέρμπαχτσε στην Πολώνια. Η ομαδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε με 91-76 της Τουρόβ και έκανε το 2/2 στον όμιλο. Ο Γκούντελοκ με 27 ποντους ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με τους Πλέζιτς(16), Χίκμαν (10) και Σάβας(10) να ακολούθουν. Κούλιτζ με 23 και Κόλλινς με 20 ποντους αντίστοιχα ήταν οι διασωθέντες από την πρωταθλήτρια Πολωνίας.

Στον Δ όμιλο ιστορική βράδια για την Νεπτούνας. Οι Λιθουανοι επικρατήσαν με 83-81 του Ερυθρού Αστέρα και έτυχαν την «παρθενική» τους νίκη στην ευρωλίγκα. Ο Γκαΐλιους με τους 19 ποντους που σημείωσε, υπέγραψε την πρώτη νίκη της Νεπτούνας στην ευρωλίγκα. Από την άλλη ο ερυθρός Αστέρας που δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του είχε πρώτο σκόρερ τον Ουίλιαμ με 23 ποντους αλλα δεν ήταν αρκετοί.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γαλατάσαραϊ σημείωσε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση με το 71-64 επί της Βαλένθια. Οι Ισπανοί μετά τον Ολυμπιακό γνώρισαν και δεύτερη ήττα και δεν έχουν ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τη φετινή ευρωλίγκα. Ο σουπερ σταρ της ομάδας του Ατόμων Κάρλος Αρόγιο ήταν και πρώτος σκόρερ με 16 πόντους. Από την Βαλένθια ο Αράγκοντι με 16 ποντους προσπάθησε περισσότερο αλλα οι προσπάθειες του δεν ήταν αρκετές για το συγκρότημα του Περασοβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Β όμιλος

ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι 99-80

Γ όμιλος

Μπάγερν-Παναθηναϊκός 81-75

Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 63-78

Τουρόβ-Φενέρμπαχτσε Ούλκερ 76-91

Δ όμιλος

Νεπτούνας-Ερυθρός Αστέρας 83-81

Γαλατασαράι-Βαλένθια 71-64

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.