Ξεκίνησαν ιδανικά, θα συνεχίσουν όμως έτσι?

Written by  Οκτ 18, 2014

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξεκίνησαν όπως ακριβώς ήθελαν τη φετινή τους ευρωπαϊκή διαδρομή με νίκη.

Πρώτο βήμα θετικό πρώτα σημάδια γραφής ικανοποιητικά θα αντέξουν όμως η φετινή ευρωλίγκα θα είναι από τις πιο δύσκολες αν όχι η δυσκολότερη από το 2000 και μετά.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν όπως άλλωστε συνηθίζουν σε πρεμιέρες της ευρωλίγκα με νίκη. μια επικράτηση που μονό εύκολη δεν ήταν καθώς η Τουρόφ αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από «σκληρό καρύδι» για τα δόντια των παιχτών του Ιβάνοβιτς.

Οι «πρασινοι» προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και φάνηκε ότι τα κατάφεραν φτάνοντας στο + 14(54-40 στο 24΄ λεπτό) και ενώ η περίοδος έκλεισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό στην τελευταία ήρθε η κατάρρευση. Σε εκείνο το σημείο η ομαδα κουράστηκε και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την υπέρ της διάφορα και επέτρεψε στους πολωνούς να επιστρέψουν(73-71 στα 5 και 49 πριν τη λήξη).

Η επιθετική και αμυντική «καθίζηση» εξηγείται και έχει ονοματεπώνυμο λέγεται πρόβλημα στη συνοχή και πώς να μην είναι έξαλλου μιας και ο Παναθηναϊκός προπονείται συνεχεια με ελλείψεις και μμ πολλούς παίχτες τραυματίες. Αν προστεθεί και το γεγονός ότι υπέχουν ακόμα ελλείψεις στο ροστερ τότε συμπεραίνουμε γιατί χάθηκε το + 14 του 24ου λεπτού.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε πιο δύσκολο ρολό καθώς αντιμετώπισε μια πιο έμπειρη και έτοιμη ομαδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν χαρακτήρα πηραν την νίκη και απέδειξαν ότι έχουν αφήσει πολύ πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο.

Θετικός ήταν και ο Τόμιτς στο ντεμπούτο του συνεχώς όρθιος έδινε εντολές και παροτρύνε την ομαδα του. Ο Τόμιτς μέρα με την μέρα κερδίζει ποντους στο να μετατραπεί από υπηρεσιακός σε βασικός προπονητής του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να έχουν σε πολύ μεγάλη μέρα τον Σπανούλη και κάθε φόρα που συμβαίνει αυτό πάντα η κατάληξη είναι η ίδια η νίκη και το ροζ φύλλο.

Ο ολυμπιακός έχει πιο μεγαλο και γεμάτο ροστερ από τον Παναθηναϊκό και μπορεί πιο εύκολα να διαχειριστεί αγώνες δύσκολους όπως αυτός στη Βαλένθια. Έδειξε χαρακτήρα αλλα ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Εν κατακλείδι και οι δυο αιώνιοι έχουν αδυναμίες και θα πρέπει να τις δουλέψουν. Στραβοπατήματα θα γίνουν αλλα υπάρχει θα δοθεί και ο χρόνος και το περιθώριο για βελτίωση και για αφομοίωση της φιλοσοφίας των δυο προπονητών.

Η συνεχεια θα δείξει ποιος θα είναι ο πιο ικανός για να προχωρήσει το πρώτο βήμα έγινε χρειάζονται αλλα 32 μέχρι το όνειρο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.