Ματσάρα στην Κωνσταντινούπολη, έγινε ντέρμπυ στο τέλος στη Βαρκελώνη.

Written by  Οκτ 18, 2014

Συγκλονιστικά παιχνίδια περιλάμβανε το δεύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής της ευρωλίγκας. Οι αναμετρήσεις «έκοψαν την ανάσα» και κάποιες από αυτές κριθήκαν κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.

 

Για τον πρώτο όμιλο, στη Ρωσία είχαμε το ντέρμπυ των «ρούκι» στο θεσμό. Η Νίζνι επικράτησε με 88-86 της Σάσαρι. Οι Ιταλοί θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το διπλό από την έδρα της Νίζνι αν ο, μέχρι τότε, «ήρωας» της ομάδας Τζέρομ Ντάισον ευστοχούσε στο σουτ της νίκης. Με την εμφάνιση τους πάντως και οι δυο ομάδες έδειξαν ότι μονό αμελητέα δύναμη δεν θεωρούνται και σίγουρα δεν συμμετέχουν στη διοργάνωση μόνο και μόνο για να συμπληρώσουν τον όμιλο. Ο Τόρενς Κίνσλει με 17 ποντους ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων και τον ακολούθησαν οι Παπακούνσκι και Τόμκινς με 16. Από τους Ιταλούς Τζέρομ Ντάισον και Ντέιβιντ Λόγκαν είχαν από 17 ποντους, οι οποίοι όμως δεν έφτασαν τελικά για να πάρει η Σάσαρι την νίκη.

Στην Μαδρίτη, η Ρεάλ αν και ζορίστηκε από την Ζαλγκίρις, τελικά επικράτησε των Λιθουανων με 80-71. Οι Φελίπε Ρέγιες και Γκουστάβο Αγιόν ήταν οι πρώτοι σκόρερ σημειώνοντας 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, όμως στα κρίσιμα μίλησε η κλάση του Αντρές Νοτσιόνι. Στην αντίπερα όχθη, οι Λιθουανοί έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής παρά τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, ενώ ο Τζέιμς Άντερσον ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας 19 πόντους.

Στο Βερολίνο, η ΤΣΣΚΑ ήταν από την αρχή το φαβορί στην αναμέτρηση απέναντι στην Άλμπα και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με το τελικό 84-68. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σάσα Καούν (16π. με 7/9 δίπ.), με το δίδυμο των Μίλος Τεόντοσιτς (15π. με 3/10 τριπ.) και Σόνι Ουίμς (15 με 1/5 τρίπ.) να ακολουθεί. Όσο για την Άλμπα Βερολίνου,  ο Ρέτζι Ρέντινγκ (11π.) ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεπέρασε τους δέκα πόντους.

Για τον τρίτο όμιλο, όπυ συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, τρομερό ματς είχαμε στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ επικράτησε στο τέλος της Αρμάνι με 77-74 και πήρε το πρώτο "ροζ" φύλλο για φέτος. Η ομαδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν πιο εύστοχη στο τέλος και έφτασε στην αγχωτική, πλην όμως, δίκαιη νίκη. Κορυφαίος την Φενέρμπαχτσε ο Γκούντελοκ που τέλειωσε την αναμέτρηση με 19 ποντους, ενώ ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πετυχε 11. Από τους Ιταλούς, ο συνήθης ύποπτος Τζεντίλε ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15 ποντους, ενώ Σάμιουελς και Μπρούκς σημείωσαν από 12.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα κερδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 83-81 την Μπερν Μονάχου. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας πάντως κόντραρε στα ίσια τους «Καταλανούς» και θα μπορούσε στο τέλος να «κλέψει» και την νίκη. Ντόελμαν με 16, Τόμιτς με 15 και Ναβάρο με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Ισπανών, ενώ από την Μπάγερν οι προσπάθειες του Τζέντοβιτς (19 πόντοι) δεν έφτασαν στην ομαδα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας για την πρώτη αγωνιστική.

Μαδρίτη: Ρεάλ-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-71

Νίζνι: Νίζνι-Σάσαρι 88-86

Βερολίνο: Άλμπα-ΤΣΣΚΑ 68-84

Κωνσταντινούπολη: Φενέρμπαχτσε-Αρμάνι Μιλάνο 77-74

Βαρκελώνη: Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 83-81

Η Ευρωλίγκα ξεκίνησε με σασπένς και αγωνία και, αν επαληθευτεί η αρχαία ρήση: « η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε και η φετινή διοργάνωση προμηνύεται συγκλονιστική.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.